SV: RV synes for lite -- det er RVs egen skyld

From: Sonja Tinnesand (sonjadt@online.no)
Date: 04-08-01


(Bare så det er sagt, før noen misforstår: dette innlegget er ikke ironisk ment på noe vis).
Jeg synes det er en interessant vinkel på T.A.s kritikk av RV. Det som ser mest interessant ut, er at de fleste av punktene han lister opp (kan ikke garantere det gjelder alle) er saker og standpunkter som SV har hevdet i den offentlige debatten i de siste åra, eller i alle fall har programfestet på vårens landsmøte. F.eks. gjelder dette støtte til høyhastighetsbanen som T.A. nevner, bare for å ta ett eksempel.
Og da blir spørsmålene jeg stiller meg (og andre?): - Kan det være plass for to så like partier i norsk politikk, som dagens SV og et RV med de punktene T.A. skisserer som hovedsaker? (Se også intervju med Heikki og Aslak i KK som eksempel på politisk nærhet). Og ikke minst : Kan det virkelig være nødvendig? Eller gir det bare en plagsom "splittet er vi svake"-effekt?
F.eks. er det mulig at stemmer til RV ved stortingsvalget i Rogaland, kan komme til å bidra til at Hallgeir Langeland ikke kommer inn på tinget igjen. Og det ville jo være dumt, så lenge RVs kandidat ikke har reell sjanse til å komme inn, uansett. (Nok en gang, for å unngå unødig avsporing av evt. debatt: Jeg tror ikke det redder verden om Langeland kommer inn på stortinget, men det sikrer i alle fall at en god del av de standpunktene T.A. nevner, blir framført offentlig på riksplan. Jeg vil heller ikke starte en valgkamp-debatt, men nevnte dette bare som et eksempel.)

kameratsligst,
Sonja Tinnesand

----- Original Message -----
From: Trond Andresen <trond.andresen@itk.ntnu.no>
To: <klassekampen-forum@aksess.no>
Sent: Tuesday, July 31, 2001 2:08 PM
Subject: RV synes for lite -- det er RVs egen skyld

> Dette er et innlegg jeg har skrevet som mangeårig RV-medlem,
> til partiets diskusjonsliste.
>
> Men den kritikk og de forslag jeg reiser kan ha interesse for flere
> på den mangfoldige venstreside. Derfor kopi til KK-forum.
>
> Trond Andresen
>



This archive was generated by hypermail 2.1.2 : 04-08-01 MEST