Re: Ikke bare kvitfisk, nei

From: Arne Eriksen (arneriks@sensewave.com)
Date: 21-06-01


At 16:01 21.06.01 +0200, Knut Frølich skrev:

>Det som kreves er tålmodighet og vilje til å satse. Det er ikke bare
>kvitfiskmuligheter i Nordområdene.
>
>Steinar Eliassen (steinar.eliassen@norfra.no) i selskapet Norfra ble
>intervjuet på NRK 25 september i fjor, Hør hva han har å si:
>http://www.nrk.no/distrikt/troms/nyheter/214806.html
>
>.....og her er en artikkel til fra finnmark.net
>
>http://www.finnmark.net/naringsliv/artikler/230300-skjell.htm

Om Frølichs kilder:
Steinar Eliassen i Norfra AS har satset stort på oppdrett og har økonomiske
interesser i at det blir fritt fram for merder i alle fjorder også i
Finnmark. Finnmark.net er et kommersielt nettsted finansiert av annonser
fra næringslivet, mens den journalistiske integriteten kanskje ikke er
prioritert på topp. Frølich gjør seg til talsmann, sannsynligvis uten å
vite om det, for den ene parten i en arealkonflikt i Finnmarks fjorder. Du
bør konsultere hvilke argumenter Finnmark Fiskarlag fører i marken mot
oppdrettsanlegg overalt, og hvorfor Fylkesmannens Miljøvernavdeling advarer
mot oppdrettsanlegg nær munningen til lakseførende vassdrag.
Når det gjelder skjelloppdrett eksperimenteres det så vidt jeg vet i
Nordland for å kunne oppnå kommersielt overskudd, og det kan i så fall være
fornuftige grunner til at man stiller seg avventende i Finnmark, der de
klimatiske forholdene er hardere. Uansett tror jeg at aktørene kan finne
bedre marinøkologiske konsulenter for når det er forsvarlig å risikere
kapital på et slikt prosjekt, enn Erling Fossen og Knut Frølich. Hva kan
grunnen være til at bankene er avventende med å finansiere slike eventyr,
eller at forsikringsselskapene snur seg bort? Er disse aktørene like
trangsynte og uvitende som finnmarkinger generelt?
For all del, havbruk er allerede en viktig og nyttig næring i Finnmark, men
heldigvis begrenses etableringen av anlegg, blant annet av økologiske
hensyn, noe som det selvfølgelig er umulig å ha oversikt over fra kafebord
i Oslogryta. Finnmark kan selvfølgelig satse på annet enn hvitfisk, men
inntil videre er hvitfisk det sikreste og tryggeste vi har, uansett hva som
blir slengt ut på utesteder i Norges kulturelle og intellektuelle høyborg.

hilsen

Arne Eriksen



This archive was generated by hypermail 2b29 : 03-08-01 MET DST