re: glem dem

From: knut håkon frölic (khf@geo-guide.com)
Date: 14-06-01


Jeg skriver jo f.eks. her. Jeg er dog ikke så dum at jeg tror at alt
avhenger av
min innsats.

Nei, alt er ikke avhengig av din innsats. Faktisk blir din innsats svært lite betydningsfull hvis den eneste innsatsen du ønsker å gjøre er å oppfordre folk til å la være å konsumere.
Anti konsum bevegelsen (hvis jeg kan kalle den det) har etter min oppfatning en viktig mangel: Troen på den gode vilje og den rene sjel er så sterk i denne bevegelsen at oppfordringer om lavere forbruk er tilstrekkelig. Hvis ikke dere ser at dette ikke har ført oss en eneste millimeter nærmere, oppfordrer jeg alle som tror på overbevisningens kraft om å lese mer statistikk. I den er ikke gjennomslagskraften nevneverdig målbar.
Og å overlate maktens herrer til seg selv med overbevisningen om at de vil avsløre seg selv er etter min oppfatning så passivt at det grenser til reaksjonært.
De som står ansvarlig, og aller helst, de som har gjort utbytting til en ideologi bør etter min oppfatning dras ut i gatene og konfronteres. Hvis de føler seg så trakkasert av kontinuerlig å stå til ansvar for sine handlinger at de ikke ønsker å være med lenger, er ikke kampen vunnet for det. Da må tilsvarende kapasiteter inn istedetfor. Hvis forstokkede mennesker blir erstattet av forstokkede mennesker, har vi ikke kommet videre. Dette som nå skjer, at uroen råder og politikerne merker det, må utnyttes. Eliten vakler litt, alle er redde for sinte masser og insisterende intelektuelle. Snu ryggen til og vente på krisen, så revolusjonen kan starte (slik mange venstresympatisører gjør) er ikke godt nok

knut håkon frölich

 Folk vil trekke sine egne slutninger. Jeg sto ikke bak
folkeavstemningsresultatet i Irland f.eks. Til din orientering. Bare det at
folk over tid hører en hage-gnom som Bush II uttale seg vil føre til at
ørene lukker seg av seg selv. Samme med de ledende tåkelurene i EU. Osv.



This archive was generated by hypermail 2b29 : 03-08-01 MET DST