Re: Skal vi skrive om WTO eller år 2000 på KK-forum?

From: Øistein Haugsten Holen (o.h.holen@bio.uio.no)
Date: Wed Dec 01 1999 - 12:51:17 MET


At 10:28 AM 12/1/99 +0100, Lars Staurset wrote:
>På KK-forum er WTO sjølvsagt mykje viktigare enn år 2000-problema. På
>den andre sida er kanskje folk på forumet såpass samstemte om WTO at det
>ikkje er så interessant å diskutere det her, heller spreie informasjon
>om demonstrasjonar, kampanjar m.m.

Begge disse sakene er interessante, og jeg forsøker å følge med i begge. Jeg ser ingen grunn til at vi som bruker KK-forum skal ta stilling til hvilke debatter hver enkelt skal få lov til å føre, så lenge debattene er av interesse for i alle fall en del av deltakerne på forumet, og er innenfor forumets "kjøreregler".

Selv om noen diskuterer år 2000-problemene, eller er opptatt av Kosovo (som jeg er), her på forumet, så betyr det selvfølgelig ikke at det ikke er "plass" til å skrive om WTO, eller at de som er spesielt engasjert eller oppdatert på WTO ikke slipper til. Hver enkelt får vel først og fremst skrive på forumet om det han/hun har forutsetninger og kunnskap for å skrive om, og er oppdatert på. Jeg leser nyheter om WTO med interesse, men føler meg ikke godt nok innsatt i saken til at jeg kan skrive noe fornuftig om det som ikke er kjent av de fleste på KK-forum fra før av. Det samme gjelder 2000-spørsmålet.

Oddmund Garvik skrev ( i innlegget med subject "ATTAC"):
>Ikkje eit ord om WTO her på forumet i det siste, berre noko av det
>sjølvrepeterande sytet att, om "overgrepene mot og utdrivingen av serbere
>i Kosovo" pluss vidareformidling av det paranoide konseptet frå Beograd om
>"The French Connection", og nok ein gong føljetongen om år 2000...

At Oddmund Garvik enda engang sutrer over at andre på forumet ikke poster meldinger om akkurat det han synes er viktigst til enhver tid (for noen uker siden var det Tsjetsjenia, nå er det tydeligvis WTO) får være hans eget problem. Han står jo fritt til å poste lange innlegg om dette når han vil. Innleggene vil bli lest med interesse.

Det er mange saker jeg gjerne skulle blitt bedre informert om, og som jeg gjerne ville sett mer av her på KK-forum. Men siden KK-forum er et debattforum, og ikke en nyhetskanal, så forventer jeg ikke at de andre debattantene på forumet skal holde meg oppdatert på alt mulig.

Oddmund Garvik skrev:
>Eg er svært oppteken for tida, og har diverre ikkje høve til å kommentere
>dette.

Det er ikke særlig konstruktivt å fortelle forumet hvor uinteressante andres postinger er, når man ikke en gang har tid til å argumentere for sin påstand. Det skaper bare dårlig stemning. Hva Oddmund Garvik rent personlig synes er viktig og uviktig er i og for seg ikke så veldig interessant, hvis han ikke forteller oss hvorfor han mener det (dvs. argumenterer for sitt syn).

Oddmund Garvik skrev:
>(Eg finn det sjølvsagt også heilt uinteressant...!)

Da er det litt underlig at Garvik til stadighet føler behov for å markere hvor han står i Kosovo-spørsmålet. Hvis han selv ikke er interessert i en debatt om temaet, så kan han jo bare å la være å skrive om det.

Øistein Holen



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Jan 13 2000 - 15:17:44 MET