SV: Fra Aslak Sira Myhre

From: Sonja Tinnesand (sonjadt@online.no)
Date: Tue Sep 26 2000 - 17:09:31 MET DST


Denne meldingen er skrevet av Svein Arne Tinnesand

Aslak Sira Myhre skrev:
> Jeg skjønner at hvis Svein Arne har bestemt seg for at noen er en
> manipulerende drittsekk så ervedkommende det uansett hva som skjer

Jeg har aldri brukt ordet drittsekk, det er et ord som ligger langt utenfor mitt ordvalg i en POLITISK debatt.

ASM skrev videre:
> 1. Vi/jeg gjorde ikke et utspill, noe jeg har redegjort for før.
> 2. Nårjeg/Vi så KK, skreiv jeg et leserinnlegg om saken som blei sendt ut
> til aviser i hele landet. dette for å få fram politikken i dette når skaden
> alt var skjedd.
> 3. Redaktøren for RVs hjememside laga på eget initiativ en artikkel.
> 4. netopp fordi det ikek var et utspill, ba jeg om å få fjerna artikkelen
> etter at Svein Arne hadde gjort meg oppmerskom på dette.

Jeg tror ikke en trenger å være veldig konspirativ i hodet sitt for å lese hendelsesforløpet på en annen måte. Vi ser KKs førsteside hører Radio og leser avisenes debattsider. Vi ser at først ligger det pressemelding på FORSIDEN av RVs hjemmeside, etter en stund er pressemeldingen borte.
 
> Jeg er klar over at jeg og svein arne er uenig i en del her, men kan vi for
> framtida diskutere politikken i det, og ikke hvorvidt jeg og eller RV er
> manipulerende staliner??

Jeg vet ikke om ASM leste mitt første innlegg om dette utspillet, det handla om innholdet i utspillet. For å gjøre det enklere å diskutere politikk setter jeg opp 3.punkter som svar på det siste avsnittet til ASM. Alle tre punktene er en invitasjon til videre politisk diskusjon.

1. RV forsøker å drive populistisk overbudspolitikk på Hagens banehalvdel. Både økologisk og økonomisk er dette feil i dagens situasjon. Bensinprisen er blitt et kampsymbol for en aggresiv høyreside som ønsker å slå tilbake den miljølovgivning og de forbedringene vi har fått på dette området siden den "moderne" miljøkampen begynte for ca. 30 år siden. Økonomisk er dette å gi skattelettelser til de som trenger det minst. Hvis RV vil ha en økonomisk politikk for "vanlige folk" foreslår jeg at de anvender et klasseperspektiv og fordeler over skatteseddelen og ikke ved bensinpumpene.

2. RV lederen har nok en gang svekket RVs troverdighet som miljøparti. I valgkampen i Stavanger gikk RV ut og krevde "Diffransiert avgiftsnivå på sokkelen". Alle som forholder seg til denne bransjen vet at når industrien selv krever dette er det fordi industrien synes at de betaler for mye i CO2 avgift. Stavanger RV presiserte ikke hva de mente i løpeseddelen sin. Jeg leser RVs bensinutspill som en forlengelse av dette.

3.Om Aslak Sira Myhre er manipulernende kan jeg ikke uttale meg om. ASM vet like godt som resten av det norske folk hvilken politisk tradisjon partiet hans befinner seg i. Jeg vet at mange i RV ikke er Stalinister men det er vanskelig å løpe fra sin egen tradisjon.

Mvh
Svein Arne Tinnesand



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Sep 28 2000 - 11:01:34 MET DST