Re: Frp og EU-kampen (Re: Frp foran alle...)

From: Bjarne Naerum (bjarne@bo.online.no)
Date: Sat Sep 09 2000 - 23:54:43 MET DST


Det ser ut til å være to politiske vinder som blåser over landet
akkurat nå, i det minste over Nord-Norge. En medvind for Frp
og en motvind for EU. Mange vil nok spørre om det er noen
sammenheng. The answer is blowing in the wind?

Her fra Dagsavisa i dag:
Bjarne Nærum

---------------------------------------------
EU-vinden snur i Nord-Norge
http://www.dagsavisen.no/innenriks/2000/09/506578.shtml

BODØ: EU-motstanden i Nord-Norge øker. Mens meningsmålingen i mai viste at ja-vinden var sterkere i nord enn i resten av landet, er nordlendingene tilbake i nei-folden.

( KARI KARSTENSEN )
Meningsmålingen som Opinion AS har utført for A-pressen i Nord-Norge viser at 64 prosent av innbyggerne i landsdelen sett under ett ville ha stemt nei, mot 58 prosent i mai, skriver Nordlands Framtid
     
Vinden har snudd
     33 prosent av nordlendingene ville ha stemt ja til norsk EU-medlemskap dersom det hadde vært folkeavstemning nå, mens 67 prosent ville sagt nei.
     
     Ved målingen i mai var det hele 44 prosent som ville stemt ja. Tendensen er den samme i Troms, mens EU-vinden har holdt seg bedre i Finnmark hvor 40 prosent ønsker EU-medlemskap.

EU-kritisk i Frp
     Carl I. Hagen vet med andre ord hva han gjør når han uttrykker seg kritisk til EU. Nei-sida øker nemlig sterkt i hans eget parti.
     
     Blant Frp-sympatisørene i Nordland - og dem er det mange av akkurat nå - er det bare 26 prosent som er for norsk medlemskap, mens 64 prosent sier nei.
     Høyre er det eneste partiet som har ja-flertall blant sine velgere, og det på massive 74 prosent. I Arbeiderpartiet har stemningen snudd siden mai, og det er nå nei-flertallet blant partiets velgere.
-------



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Sep 28 2000 - 11:01:23 MET DST