Siste_lørdagsavis._Hva_med_forsida=3F

Erik Ness (eness@online.no)
Sun, 6 Sep 1998 13:38:34 +0200

Til KK-Forum

Igår solgte jeg KK på torget, solgte 6 og verva to lørdagsabonnenter og får antakeligvis npoen flere navn å ringe på. Ikke veldig bra, stort sett selger jeg flere.

Siden jeg var så heldig å få være med å feire Jorun Gulbrandsens 50 årsdag - som er i oktober!! - hadde jeg god tid til å lese lørdagsavisa t/r Larvik - Oslo på toget.

Hovedoppslaga i hovedavisa var artikkelen av Erling Folkvord med intervju bl.a. av PKK-lederen. Veldig bra og med en klar hensikt. Den andre var analysa av hva som foregår i økonomien nå av Rune Skarstein. helt på sin plass, forståelig og lærerik.

Bilaget var også interessant. Jeg leste faktisk alt som sto der, og det er ikke ofte for jeg bruker relativt lang tid.

MEN: Hva i all verden er det de tenker som har laget forsida? Det skulle jeg gjerne ha visst. Og dette er en utfordring til dem.
Jeg ville tro at med det stoffet avisa hadde inne, skulle valget om hva som skulle være hovedoppslag stå mellom Erling Fs artikkel eller Skarsteins. Jeg ville foreslått Skarsteins og laget en skikkelig tabloid overskrift på at den høye renta er et ran av vanlige folk. Det er jo dette folk er opptatt av, og det er jo dette som er det viktigste i klassekampen idag.
Disse to sakene ble ikke engang nevnt på forsida av avisa.

Istedet får vi en overskrift som lyder: "Regjeringsungdom mot EØS-utvidelse"
Henvisninga fra førstesida viser til en halvsides artikkel på side 5.

Hvis det er noen i redaksjonen som tror at det er på denne måten avisa skal knytte til seg ungdom, har de misforstått. Oppslaget på s.5 er helt OK, og det er viktig og bra at det blir en splitt mellom voksne og unge på regjeringssida. Og EØS-kampen er viktig å synliggjøre.
Men jeg er helt sikker på at ungdom - hvis man vurdere det reint opportunistisk, hvem liker hva - synes kriseanalayse og PKK er de store sakene i dagens avis.

OG: Tror noen i KK at vi som solgte avisa på torgene rundt omkring fikk dra hjelp til å selge fra forsida?

Åssen tenker andre på Forumet? Og åssen tenker redaksjonen?

erik