Kommuneansatte-streik

Stian Haklev (modler@fix.no)
19 Jan 1998 22:10:56 GMT

Siden ingen av avisene tok inn denne, inkludert KK, sender jeg den ut her, så i
allefall noen får høre om det. (Pressemelding)

---

SYMPATI-STREIK

Man snakker naa om dagen at det er saa forferdelig at ungdommer ikke er interessert i samfunn og politikk, men heller lar det dure og gaa, og politikerene er svaert bekymret over denne utvikling. I saa tilfelle vil det vel vaere gledelig aa faa hoere at paa Hamar Katedralskole aander fortsatt engasjementet. Paa fredag 16.01.98 markerte over 100 elever sin stoette til Kommuneforbundets streik mellom 12:00 og 13:00. Arbeidet ble lagt ned i fem minutter som symbolsk markering i to klasser, i en klasse streiket de med laererens velsignelse i en time, og i to andre klasser ble det holdt appeller. Alt dette ble arrangert paa under en og en halv time!

Det var en sterk foelelse da saa mange elever stoettet opp om noe paa engang, og gikk sammen for aa vise enighet i noe de ikke tjente noe paa, og undertegnede vil takke alle som var med paa streiken! Den viste virkelig at ungdom KAN og ungdom VIL! Ungdom har svaert mye styrke hvis de staar sammen, og jeg oppfordrer alle ungdom der ute - staa sammen om det dere tror paa, jobb for det som er viktig! Vi har mye makt hvis vi vil!

Samtidig er det beklagelig at ingen utenfor skolen har faatt hoere om denne markeringen. Paa tross av en pressemelding som ble sendt til bl.a. Hamar Arbeiderblad, VG og Dagbladet, har det ikke blitt nevnt med ett ord. Hvis man virkelig oensker at ungdom skal engasjere seg i det samfunnet de lever i, ville dette vaere en bra maate aa faa det til paa!

Og til slutt, til de 139 renholdsarbeiderene i Oslo, og til alle som maatte vaere truet av oppsigelser over hele landet, paa grunn av privatisering, ja, til alle der ute som ikke trives helt i det kapitalistiske samfunn; Vit at VI ER MED DERE!

Stian Haaklev (aa = a med ring)

Stian Haaklev Svartoldervn 19 2300 Hamar 62528090

--Stian 'Modler' Haklev, BzOp #2, http://www.fix.no/modler Hvis gresset er grønnere på den andre siden - hopp over