ad: vis dom.

From: Trygve Lie (trygve.lie@radhuset.oslo.kommune.no)
Date: Mon Apr 09 2001 - 12:28:45 MET DST

  • Next message: Karsten Johansen: "Re: ad: vis dom."

    Mens vi snakker om Østerrike:
    Denne dommen kommer fra en domstol i det som kjapt er i ferd med å utvikle
    seg til en politistat og et fristed for rasistisk vold - både verbalt og fysisk, fra
    nazigrupper såvel som statsmakt. Det er plenty med eksempler på
    korrumperingen av det østerrikske rettsvesenet, noe som er belyst i dette
    nyhetsbrevet fra ei Antifa-gruppe i Wien, som kommer en gang i måneden og
    oversettes til flere språk, deriblant norsk. For interesserte, gå til websida
    www.raw.at og trykk der det står "Kontakt" for å abonnere på nyhetsbrevet.
    Det er interessant lesning, det skal være sikkert. Jeg legger ved siste
    nyhetsbrev her:

    Trygve, Oslo.

    Trygve Lie, ba.H.
    trygve.lie@radhuset.oslo.kommune.no / trygli@online.no
    Ph: 0047/ 23461921 (w) or 0047/ 934 06448 (cel)

    ---
    

    EVIL:AUSTRIA 0300 / ONDSKAP:ØSTERRIKE 0300

    Innhold:

    [1] Haider og antisemittisme [2] Kvinnepolitikk på Østerriksk [3] HøyreJustis [4] Bla' om… [5] Forstingers pinligheter (1) [6] Forstingers pinligheter (2) [7] Når FPÖ ler... [8] Når FPÖ ikke ler… [9] FPÖ og opphavsrettigheter [10] Ingen pressefrihet i Østerrike [11] FPÖ vil ha "frisoner" [12] Politivold og undertrykking [13] Innvandrerkriminalitet [14] Haiders store planer [15] FPÖ møter nordlitalienske åndsfrender [16] Ingen nåde for narkotikalangere [17] Ingen nåde for homser [18] Ingen plass for menneskerettigheter [19] Utvisninger gjort mye enklere

    ____ [1] Haider og antisemittisme ------

    Antisemittisme har alltid blitt spredt i stor skala i Østerrike. Likevel har fascistregjeringen fått endret noe: Åpen antisemittisme er blitt langt mer utbredt. Jörg Haider har i det siste gjort seg festlig i lystig lag med antisemittiske kommentarer:

    21. februar, 2001:

    "Hr Haeupl (SPÖ-ordfører i Wien) har fått seg en ny rådgiver, som heter Greenberg…(høylytt latter fra salen)…han ble flydd inn fra østkysten! Kjære venner, nå kan dere velge mellom mediemanipulator Greenberg fra østkysten eller i hjertet av Wien…(sterk applaus)…Vi trenger ingen innflytelse fra østkysten ("østkys …Vi har fått nok av dette! (sterk applaus)"

    28. februar. 2001:

    "Hr Ariel Muzikant (president i den Israelittiske foreningen, red.): Jeg forstår ikke i det hele tatt hvordan en mann som heter Arial kan være så skitten [Ariel er navnet på en type vaskepulver, oversetters mrk]…(latter og applaus)…Jeg forstår ikke i det hele tatt, men jeg er sikker (3 uklare ord, pause)…han kommer til å kommentere dette allerede i morgen, tror dere ikke…(latter)…men jeg er ikke lettskremt når det gjelder slike saker (latter igjen)".

    At han ikke er lettskremt når det gjelder "slike saker" lar seg forstå. Haider trenger ikke å være redd for konsekvensene av slik kommentarer.

    Ingen - med unntak av opposisjonen - forlanger at Haider skal gå av eller engang våger å kritisere kommentarene hans. ÖVP har i lang tid nektet å kommentere Haiders ord eller engang fordømme dem. ÖVP-topper tørte bare å kommentere utspillene hans etter at internasjonalt press økte (og kun i forhold til angrepet på Ariel Muzikant). De fordømte derimot ikke Haiders uttalelser. Haider selv forsterker angrepene på presidenten for det jødiske samfunnet: Muzikant "beviste at han ikke var en god østerriker i en kritisk fase" og sa at Muzikant hadde gitt uttrykk for internasjonalt at jøder var i fare i Østerrike, og dermed hadde satt landet sitt i et dårlig lys. Derfor måtte Muzikant tåle Haiders "spøkende" kommentarer om Ariel som en skitten person… det politisk korrekte samfunnet var bare interesserte i å kommentere "vitsingen" til Haider, men ingen mente Muzikant ikke burde kritiseres, ettersom han hadde erklært krig mot den demokratisk valgte regjeringen.

    Faktum er samtidig at antisemittiske angrep og hatkriminalitet har økt betraktelig siden det siste parlamentsvalget.

    ---- [2] Kvinnepolitikk på Østerriksk ----

    Hr kvinneminister har fungert i fire måneder nå og har ikke utmerket seg for sin kvinnevennlige politikk. I stedet overrasket han østerrikske kvinner rett før den internasjonale kvinnedagen: Mens regjeringen kutter ut all kvinnepo ren kutter stort i bevilgninger til kvinneprosjekter og introduserer en "tilbake til kjøkkenet"-politikk, skal man nå opprette et "mannsdepartement". Dette skal gi penger og støtte til prosjekter for menn og "mannshus". Kvinneministeren vet hva han gjør - han er medlem av et høyreekstremt brorskap, og brorskap er en manneting, når sant skal sies…

    ---- [3] HøyreJustis ----

    Fakta vedrørende at etterforskingen i tysterskandalen mot Jörg Haider og Nederøsterrike-politiker Stadler aldri ble igangsatt seriøst er allerede indikert gjennom at ingen av de to har engang blitt avhørt av myndighetene. Når dommeren som har saken ble spurt hvorfor, var svaret at for å gjøre dette, trengs det individuelle søknader fra Statsadvokaten. Disse har aldri blitt sendt.

    Statsadvokaten som har saken, Harald Eisenmenger, har ikke helt ukjent. Han har vært aktiv innenfor "Aktion Neue Rechte" (ANR - Aksjon Nye Høyre) som ble bannlyst av myndighetene for brudd på loven som forbyr nazistisk aktivitet. Han har vært støttespiller for Norbert Burger, en nynazist fra sørtirol som har vært presidentkandidat. Han har vært aktiv i det høyreekstreme fellesskapet "Wahnfried".

    I tillegg kan heller ikke Eisenmengers sjef sies å være så altfor kritisk ovenfor FPÖ - han har deltatt i en liten, og sett i forhold til de massive anti-regjeringsprotestene, svært modig gruppe som har demonstrert for en FPÖ-regjering.

    Og ettersom det er slik ting fungerer, har ikke engang justisminister - og Haiders personlige advokat - Böhmdorfer blitt nødt til å gi noen ordre om å droppe etterforskning av saken…

    --- [4] Bla' om… ---

    Denne kommentaren burde tydeligvis skrives på alt potensielt bevismateriale, hvis ikke skulle østerrikske myndigheter fått problemer med å følge korrekt prosedyre: I seks måneder nå har et brev som er blitt betraktet som bevis i tysteskandalen (jfr siste utgaver av evil:austria) vært i bevaring hos påtalemyndighetene. Det er åpenbart at etterforskningen av FPÖ ikke foregår med verdens største entusiasme…

    Men p pirark: Et brev skrevet av Haiders livvakt Binder, et inkriminerende og etter sigede forfalsket brev. Det er håndskrevne notater på baksiden som sannsynligvis burde kunne sette i kraft noe prosess i etterforskingen - dersom, selvsagt, politiet, Statsadvokaten og justisministeren skulle ønske det…

    ---- [5] Forstingers pinligheter (1) ----

    Under en pressekonferanse under et møte om infrastructure introduserte statsministerne for føderalstatene i det østre Østerrike sine infrastrukturelle konsepter. Blant dem var en forespørsel om å forbedre togforbindelser til øst, i og med EU's planer om å ta opp nye medlemsstater fra øst-Europa. Men! Samferdselsminister frk Forstinger gikk helt av skaftet! Hun lukta en rotte og "landsforræderi mot Østerrike". Og det er virkelig, virkelig avskyelig: Å ha togforbindelser til utlandet, når vi har det så fint her…

    ---- [6] Forstingers pinligheter (2) ----

    Samferdselsminister frk Monika Forstinger lagde bråk enda en gang da hun foreslo å forandre telefonkodene i Østerrike. Planen ble lagt død umiddelbart av forgjengeren hennes etter at omtrent alle de andre partiene hadde protestert. Også det nye forslaget førte til sterke protester fra businessamfunnet og politiske kretser, og dermed var planene skrinlagt to timer (!) etter at de var fremmet.

    Forstinger framstilte seg sjøl som et offer for utro tjenere i departementet hennes, som ville fremstille henne i et dårlig lys. Men hun ville sluppet alt sammen ved å følge èn veldig grunnleggende regel: Les FØRST, og skriv under ETTERPÅ!

    ---- [7] Når FPÖ ler... ----

    …melder de ting som for eksempel:

    "Uttrykket 'antifascisme' går tilbake til det østerrikske uttrykket 'faschieren', som betyr å gå gjennom en kjøttkvern, og uttrykker en protest mot den nåværende kulturen med å bruke kjøttfarse til å lage kjøttkaker som kommer fra Tyskland, der bedre kjent som 'hamburgere'"

    Dette er bare ett lite sitat fra den hysterisk morsomme "Ordbok om forandring" som ligger på FPÖs hjemmesider og er utformet av partiets generals Peter Sichrovsky.

    ---- [8] Når FPÖ ikke ler… ----

    Ved presentasjonen av kandidatene for FPÖ's liste for Wien-valget, ville en av kandidatene vise verden sin humoristiske side (som han senere sa det) og bemerket: "Jeg er svært glad for å være i et brunt parti". Ettersom 'brun' vanligvis brukes i omtale av nazister fant ikke de andre kandidatene uttalelsen spesielt morsom, og tvang ham derfor til å trekke seg som kandidat. Det eneste problemet: Listene var ferdige og levert, og ingen forandringer kunne gjøres. Så denne krabaten er altså en politiker som gikk av før han ble valgt! Hvilket strålende eksempel!

    Men han vil passe inn helt fint - med tanke på følgende utsagn: "Jeg har ingen problemer med rasistiske eller xenofobiske saker. Jeg har bare ikke samme syn på det som de andre politikerne har".

    ---- [9] FPÖ og opphavsrettigheter ----

    Selv om de fremstiller seg selv som et 'lov og orden'-parti (noen som kjenner igjen et visst norsk parti på den betegnelsen? - oversetters anm.). ser det ut som om FPÖ innimellom har problemer med å forstå deler av "loven". Etter å komme i problemer sist måned for å stjele grafisk arbeide fra den engelske designeren Neville Brody på en ganske lite raffinert måte, står de til knes i drit igjen denne måneden: FPÖ produserte en CD med spill som ble sendt til unge mennesker, og spurte ikke om tillatelse for å bruke musikk av Richard Strauss - "Also sprach Zarathustra" ("Så talte Zarathustra").

    På toppen av alt dette unnlot FPÖ å oppgi på CD'en hvor de fikk adressene til mottakerne fra. Dette er også et lovbrudd…

    ---- [10] Ingen pressefrihet i Østerrike ----

    Sterk kritikk av østerriksk media har kommet fra organisasjonen "Journalister uten grenser". I en rapport som ble utgitt nylig, kritiserer organisasjonen "mange personangrep mot journalister, en flodbølge av søksmål mot pressen og en sterk økning i inngripener som hindrer fri redigering i offentlige TV-stasjoner".

    ---- [11] FPÖ vil ha "frisoner" ----

    Under et FPÖ-valgkamparrangement i Wien-valgkamp 25. mars, skal FPÖs lokalpolitiker Nikolaus Amhof ifølge vitner ha 'lovet' at partiet vil sørge for at 9. distrikt i Wien skal bli fritt for utlendinger. I dette distriktet ble for øvrig en svart person knivstukket av tre ukjente hvite personer. Bare sånn.

    ---- [12] Politivold og undertrykking ----

    Under de tradisjonelle demonstrasjonene mot Operaballet inntraff det alvorlige overgrep fra Wien-politiet. Demonstranter ble jagd over hele byen av et massivt politioppbud. Flere titalls personer ble skadd, noen alvorlig. Politiovergrep har bare blitt kritisert fordi tilfeldig forbipasserende og journalister ble skadd av rasende politifolk. Minst 42 personer ble arrestert, de fleste av hvis nå er på frifot igjen.

    Som i fjor var fotballpøbel blant demonstrantene. I år var det dessuten flere provokatører med hettegenser fra Wien-politiet som deltok. Disse er hvertfall delvis medlemmer av en ny spesialgruppe i Wien, den såkalte "Sentralkommandoen" (ZK - Zentrale Kommandierung). Dette er en gruppe frivillige offiserer som ikke blir betalt og som kan kalles inn til spesielle oppdrag. I følge deres egne konsept og som følge av personalet som er rekruttert er ZK en oppfølger av "spesialenheten for kriminaltjenester" (SEK) som ble oppløst i fjor. SEK ble kjent for eksempel etter å ha dratt to demonstranter etter fjorårets Operaballdemonstrasjoner ut av en taxi med hevede våpen, og en offiser skøt og drepte en uvæpnet hasjselger (jfr evil:austria 0600). Den eneste forskjellen mellom ZK og SEK er at den nye enheten ikke har formelle strukturer, og derfor ikke ansvarlige personer.

    Etter Operaballdemonstrasjonene stormet over 300 væpnede og maskerte offiserer et autonomt hus og -kulturprosjekt, Ernst-Kirchweger-Haus (EKH) i Wiens Favoriten-distriktet. Nesten alle dører ble slått inn uten forvarsel (også lovlig beskyttede redaksjonslokaler for et magasin). Beboere og gjester ble kastet mot vegger og gulv, noen ble satt håndjern på, sovende personer ble dratt ut av senga, noen med våpen pekende på seg, o å betonggulv i lang tid. Mens de lå der ble de verbalt utskjelt og truet av politioffiserer.

    Politiet fant ingenting og arresterte ingen, så politiet anser denne aksjonen for å være en fiasko. Det er bare innenriksminister Strasser (ÖVP) fantaserer om gevær og et våpenlager som skulle ha blitt funnet. Beviset hans: 5 steiner (!), metallskrap funnet i et metallverksted (!!), og en jernstang man mente ble brukt til å produsere våpen men i virkeligheten brukt for arrangementer i EKH (!!!).

    Og for en tilfeldighet: En fotograf fra den høyrevridde avisa "Kronen-Zeitung" deltok i aksjonen - bare slemme menner vil mistenke at dette hadde noen verdens ting med valgkampen i Wien å gjøre…

    ---- [13] Innvandrerkriminalitet ----

    Et godt eksempel på FPÖ's fremmedhatske valgkamp:

    Wien FPÖ hadde stands som dekket flere flere tema, for eksempel utlendinger, kriminalitet, og narkotika. Disse ble arrangert på en lur måte, eller som FPÖ sa det, ved en ren tilfeldighet, så de første to ble plassert rett ved siden av hverandre, slik at det sto "Utlendinger kriminalitet" (løst oversatt - Foreign crime rate). Det som er fryktelig dumt for FPÖ's del er at en skriftlig ordre til selskapet som produserte standsene har blitt offentliggjort - som forteller at FPÖ beordret selskapet om å sette opp plakatene på denne måten. Så dette er et eksempel på ikke-tilfeldig rasisme.

    ---- [14] Haiders store planer ----

    Førsteminister i Kärnten og tidligere FPö-formann Jörg Haider annonserte at han vil lage en liste av europeiske ekstremhøyrepartier for EU-parlamentsvalget i 2004. Han planlegger å "slå sammen krefter for et alternativ til dagens Europa" med denne lista. Han kom ikke med noen mer presise uttalelser, men vi kan jo tenke oss hvem han forestiller seg som formann for en slik bevegelse…

    ---- [15] FPÖ møter nordlitalienske åndsfrender ----

    FPö bekrefter at de planlegger et møte med "kjente personer" fra nord-Italia etter de italienske parlamentsvalgene, men ville ikke gi mer presis informasjon foreløpig. Det har kket at Giancarlo Gentilini, ordfører i Treviso, vil delta. Gentilini ble nokså berømt for sin uttalelse om at illegale og kriminelle innvandrere burde "bli kledd opp i kaninkostymer, så jegere kan få trening".

    ---- [16] Ingen nåde for narkotikalangere ----

    Dette var slagordet til FPö under det siste parlamentsvalget. Nå har maksimumsstraffen for narkotikalangere blitt økt til livstid. Som FPö sier, dette vil bare brukes for de mest ekstreme tilfellene - og med det mener de nok: hvis du har 'feil' pass, 'feil' farge, og hvis et anonymt vitne (jfr evil:austria 0600) blir betalt, utpresset eller på andre måter truet til å vitne mot deg, får du fengsel på livstid uten at det er noe materielle bevis mot deg…

    ---- [17] Ingen nåde for homser ----

    Det virker som om dette er ÖVPs nye slagord: I Nedre Østerrike mistet en 26-åring førerkortet sitt. Han ble ikke tatt for råkjøring, han fyllekjørte ikke. 'Lovbruddet' hans: Han hadde sex med en samtykkende 16-åring. Dette er lovbrudd i Østerrike. § 209 sier at homoseksuell omgang med menn under 18 år er lovbrudd. Så det er også lovbrudd når en 19 år gammel mann has sex med en 17 år gammel samtykkende mannlig person. Derimot er det ikke kriminelt for en 30-åring å ha sex med en 14 år gammel jente. Denne paragrafen diskriminerer homser, og ÖVP har blokkert en reform i mange år. Suspensasjon av mannens førerkort for homofil sex ble iverksatt av statsminister for Nedre Østerrike, Pröll. Uten bil står mannen i fare for å miste jobben. Arbeidsgiveren hans ba ham om å ikke vise seg på to uker.

    ---- [18] Ingen plass for menneskerettigheter ----

    I Wien-bydelen Neustadt, på "Menneskerettighetsplassen", ble to familier offer for rasistangrep. De ble angrepet av politiet som trodde de var "illegale". Bare for å være sikre ble de påsatt håndjern og kastet ned på den våte bakken. Når politiet fant ut at de såkalte ulovlige innvandrerne var østerrikske borgere ble de satt fri igjen. Skader på person og bilen deres ses på som småtteri. Politietterforsking av ep e ----

    Regjeringen planlegger å endre lovprosedyrer fra 1. juli, så utkasting vil finne sted uten å involvere noen form for prøving for rettsapparatet. Huseiere vil bli gitt retten til å kaste ut beboere dersom leie ikke har blitt betalt på fire måneder. Dersom leieboere ikke protesterer innen en viss tid, kan eierne også iverksette utkasting. Dette betyr at mange fattige personer vil bli husløse. --



    This archive was generated by hypermail 2b29 : Mon Apr 09 2001 - 12:33:15 MET DST