Re:_Arne_Eriksen:__kjøp_aksjer_nå!

erik ness (eness@online.no)
Mon, 1 Jun 1998 17:06:57 +0200

Arne Eriksen skriver:
>Skal vil belønne de udemokratiske metodene som AKP benyttet, ved å
>subsidiere AKPs eierskap og dominerende innflytelse over Klassekampen?
(.....)
>Mitt svar er nei. Og jeg trekker ikke tilbake min støtte til Klassekampen,
>jeg fortsetter som abonnent. Men jeg vil ikke utvide støtten ved å
>subsidiere AKPs eierskap.
> AKP har lansert et alternativ som de visste mange ikke ville akseptere. Da
>er det bare rimelig at AKP sjøl ordner opp.
>vennlig hilsen
>Arne Eriksen

Jeg tror Klassekampen idag antakeligvis ville vært på konkursens rand hvis vi ikke hadde fått et redaktørskifte som har snudd avisa og som har fått tilbake mange av kjerneleserne - selv om avisa har mistet noen som trodde på et annet prosjekt enn Klassekampen. Avisas har i perioden etter redaktørskiftet fått se at avisa har venner i mange politiske leire og som ikke er enige med Arne eriksen at "AKP skal ordne opp sjøl".

Arne Eriksen - og forsåvidt FFVDs talsmenn - vil ha et breiere eiergrunnlag. samtidig sier de - som er de ivrigste kritikerne - at kritikerne ikke skal delta i aksjeutvidelsen. Dette fører naturligvis til at f.eks. jeg som er AKPer, kjøper flere aksjer enn jeg hadde tenkt. Ikke for å sikre AKPs posisjoner, men for å sikre avisa som Arne Eriksen og jeg abonnerer på.

FFVD har hatt ei linje for å ikke kjøpe aksjer og heller samle inn penger til fondet sitt. Tanken var å slå til når det de trodde ville bli en realitet nå i vinter - en konkurs - altså kjøpe KK på billigsalg. Det var en feilvurdering. Derfor uttaler representanter for fondet at FFVD nå er mer en forening enn et fond.

Hadde mange av avisas venner sittet på gjerdet slik Arne Eriksen og Anders Ekeland fra FFVD tidligere har argumentert for, hadde situasjonen for KK vært truet nå.
Det er den ikke, takket være den store oppslutninga aksjekampanja har fått i vide kretser.

Det må være et tankekors for Arne Eriksen at han må ha stor tillit til AKPs evne til å sikre avisa økonomisk - sånn at han har en avis å abonnere på. For stor spør du meg.

Det gleder meg at alle spådommer om partiavisa KK som det ble skrevet side opp og side ned om ifjor høst fullstendig har uteblitt, og at kritikerne helt har "glemt" dette argumentet, hovedargumentet da KK var kampanjeavis mot Jon Michelet.

erik