Svar til Borgersrud

Jon Michelet (jon.michelet@klassekampen.no)
Mon, 20 Apr 1998 18:02:01 +-200

Det innlegget Lars Borgersrud har lagt ut på KK-forum den 17. april ble ganske riktig avvist av meg som innlegg i papirutgaven av Klassekampen. Borgersrud får imidlertid på en notis i avisa der han forklarer at han ikke kan støtte den pågående aksjekampanjen. I notisen henviser han til at innlegget er lagt ut på KK-forum.

Hvorfor avviste jeg innlegget hans? Fordi debatten i Klassekampen om hva som skjedde på AKPs landsmøte høsten 1997 forlengst er avsluttet.Det er hovedbegrunnelsen. Jeg har skrevet brev til Borgersrud om at denne debatten må han nå føre i andre organer i Klassekampen. Den historiske debatten om dette landsmøtet er så intern, så vinkla opp mot spesielt interesserte, at Klassekampens lesere ikke bør belemres med den.

Dette er ikke sensur. Det er bruk av den styringsretten en redaktør har. Jeg nevnte i mitt forrige innlegg på KK-forum ("Signal fra Admiral Sensurgal") at jeg ville komme til å avvise to innlegg. Det ene var altså Borgersrud. Det andre var fra en annen debattant, som faktisk har tatt til etterretning - med et lite hjertesukk - at hans innlegg om det jeg velger å kalle snøen som falt på AKP i fjor ikke kommer på trykk i avisa.

Borgersrud er tidligere disponent i Klassekampen. Jeg beklager sjølsagt at han på grunn av sitt grugg mot AKP ikke finner å kunne støtte den avisa som nå bruker aksjekampanjen til å løsgjøre seg fra AKPs majoritetseierskap. Og jeg takker for at han tross dette grugget velger å støtte avisa.

ALLE DERE ANDRE DER UTE I CYBERROMMET - OG SÆRLIG DERE SOM HAR GEOGRAFISK FOTFESTE I FYLKET

AUST- AGDER

(KK-kampanjens forbaska, fortvila NULLFYLKE)

STØTT AKSJEKAMPANJEN!!!
LES KLASSEKAMPEN PÅ PAPIR - BLI ABONNENTER!!!

Ærbødigst
Jon Michelet
redaktør