Oppsigelse av kk-abonnementet

From: Ketil Wendelbo Aanensen (ketilwaanensen@hotmail.com)
Date: Tue Feb 15 2000 - 13:49:36 MET


Jeg har bestemt meg for å si opp abonnementet på Klassekampen. Her følger
brevet om hvorfor. Dette til orientering, viss noen er interessert.

---
Vedrørende oppsigelse av abonnement

Jeg viser til telefonsamtale for noen dager siden hvor jeg informerte om at jeg ikke ønsker å fornye mitt abonnement på Klassekampen. Det er tungtveiende grunner for at jeg ikke lenger ønsker å abonnere på Klassekampen. Jeg føler et behov for å utdype disse.

Jeg jobber til daglig i SOS Rasisme, og synes det er leit, både for Klassekampens lesere og integritet at SOS Rasisme over lengre tid har vært utsatt for en uuttalt boikott fra avisas side. Antirasisme har svært lenge vært en viktig sak for venstresida. SOS Rasisme er Norges eneste landsdekkende, demokratiske medlemsorganisasjon som fokuserer alle krefter på bekjempelsen av rasismen.

Jeg vil understreke at de fra tid til annen framkomne uttalelsene på KK-forum om AKPs "balletak" på Klassekampen ikke er viktige for meg. Derimot ser jeg med stor bekymring på hvordan Klassekampens redaksjon kan feste stor lit til rykter snappet opp i området Saras kafe - Osterhaugsgate. (Det henvises da selvfølgelig til drittslenging om SOS Rasisme.)

Som eksempler på det jeg oppfatter som en boikottkampanje av SOS Rasisme vil jeg ta med dette:

1. Serbiske asylsøkere i Norge Serbiske asylsøkere i Norge er ofre for en massedeportasjonslinje fra myndighetenes side. Serberne har vært en av de mest forhatte folkegruppene i Norge på slutten av 90-tallet. På tross av gjentatte pressemeldinger om serbernes situasjon fra SOS Rasisme, har Klassekampen sjelden eller aldri gjort dette til en stor sak. Journalister har blitt snakket med og har uttalt at "dette er ikke av stor interesse for oss". I ett konkret tilfelle uttalte en fra Klassekampens stab at en representant fra SOS Rasisme og en serbisk asylsøker skulle bli møtt ved namsretten i Oslo. Klassekampen dukket aldri opp. Det gjorde derimot Dagsavisen som laget en rekke progressive oppslag på dette. Synd for Klassekampen.

2. Nordisk konferanse mot nazisme i Oslo september 99 3.-5. september 1999 arrangerte SOS Rasisme en nordisk konferanse mot nazisme. Konferansen var svært vellykket og deltakere fra Sverige, Norge og Danmark var svært fornøyde. Klassekampen var ikke tilstede. Det var derimot TV2 og flere andre representanter fra media. Klassekampen var svært godt informert om denne konferansen, men valgte å ikke møte opp. Skjønt, ikke møte opp var kanskje litt feil, nyhetsleder Magnus Marsdal var invitert som innleder, men å skrive noe om konferansen i Klassekampen? Ne-hei! Hadde folk i Klassekampens stab (eller de som styrer jobben deres?) ikke mislikt SOS Rasisme så mye som de gjør, ville Klassekampen helt sikkert tatt seg bry med å gjøre et oppslag.

3. Pressemelding tatt inn som leserinnlegg uten å kreditere SOS Rasisme På slutten av 1999 sendte SOS Rasisme ut et brev skrevet til myndighetene fra en serbisk flyktning som pressemelding. Denne ble selvfølgelig også sendt til Klassekampen. Klassekampen gjorde ikke noe oppslag på dette. Derimot ble pressemeldingen tatt med som leserinnlegg noen dager seinere. SOS Rasisme ble ikke kreditert for dette til tross for at personen som skrev brevet er leder for Rettferdighet, en undergruppe av SOS Rasisme, som består av serbiske flyktninger, og at pressemeldingen ble sendt med SOS Rasismes brevhode. Når SOS Rasisme sender ut pressemeldinger er dette ikke for moro skyld. Vi sender ut pressemeldinger for å vise fram nyheter som vi anser som viktige, og for å profilere oss selv som organisasjon. Dette er helt vanlig organisasjonspraksis, og bør ikke være spesielt oppsiktsvekkende. Det pleier ikke akkurat være leserbrevspaltene vi ser oss ut som adressat for våre pressemeldinger…

Noen vil sikkert karakterisere det som å se spøkelser ved høylys dag, eller komme med muntre kommentarer om paranoia, når jeg hevder at Klassekampen boikotter SOS Rasisme. Noen vil nok stemple oss sammen med Kvinnegruppa Ottar som "hysteriske kvinn-/mannfolk". Dette får stå for deres rekning. Faktum er uansett at Klassekampen neppe får større kredibilitet eller abonnenter når det i det hele tatt kommer fram slik kritikk.

Jeg vil be Klassekampen om å la være å sende meg tilbud om nytt abonnement før deler av redaksjonen er skiftet ut med mennesker som klarer å se nyhetsverdi, evt at de lar de faktiske realiteter og sine egne hoder styre hva de skriver, og ikke fører en form for politisk vendetta.

Med hilsen Ketil Wendelbo Aanensen

Kopi til: - KK-forum

______________________________________________________ Get Your Private, Free Email at http://www.hotmail.com



This archive was generated by hypermail 2b29 : Wed Mar 15 2000 - 12:52:21 MET