Re: Desentralisering?

From: hermann hansen (hermann.hansen@c2i.net)
Date: 20-05-02


----- Original Message -----
From: "Bjørgulv Braanen" <bjorgulvb@klassekampen.no>
To: <klassekampen-forum@aksess.no>
Sent: Monday, May 20, 2002 1:37 PM
Subject: SV: Desentralisering?

. Vi arbeider altså for en
> avis som *potensielt* kan bli et samlende organ for opprør og
> samfunnskritikk i dette landet, et organ for den radikale og kritiske
> offentligheten i Norge. Men veien fram er lang, og forutsetter
> abonnementsvekst.

Bla-bla-bla. Men hvordan?

> Det er vel og bra, men det er så utrolig langt fram. Hvis du ikke
> aksepterer det, kan jeg ikke si noe annet at du får la være å fornye
> abonnementet. Det er trist, men også våre kritikere må ha bakkekontakt. I
> motsetning til deg, tror jeg at en total desentralisering av Klassekampen,
> som såvidt overlever på dagens ressurser, effektivt ville ha drept avisa
> (og ikke styrket den, slik du tror).
>

Hvem har skrevet om en total desentralisering? Ikke jeg. Jeg forelo å flytte redaksjonen ut av Oslo, for eksempel til Tronheim. Er det total desentralisering? I Norge er vel Trondheim mer sentralt enn Olso om en tenker på georgrafi og demografi? Bakkekontakt?

Så til desentralisering. Ja, de sparsomme ressursene som fins bør brukes på en måte som gir mest mulig uttelling og tilstedeværelse i det ganske land og som gjør KK synlig.
Du er uenig i det. Men Braanen, vær så snill. Ikke karakteriser dine meningsmotstandere/kritikere med "bør ha bakkekontakt", og jeg kunne ha fyllt flere sider med lignede sitater fra din penn. Det er mer snakk om stil enn "a slip of the tung".

Jeg har ikke oppfordret til boikott. Jeg har sagt at jeg forlanger en avklaring på hvor hva man ønker med avisa (utover fraser og "valgtaler" før jeg kjøper aksjer eller fornyer mitt abonnement.

Men jeg registrerer at du står på trygg historisk grunn. Å ta inn over seg eller gjøre noe med kritikk har aldri sjeldent ført fram i forhold til KK.

Vil avslutte med følgende historie. Jeg var en gang tilfeldigvis vitne til at en sentral AKP-er ble drept (kom først fram til åstedet). Dagen etter valgte jeg å søke skjul for media, men tok kontakt med KK hvor jeg presenterte meg og fortalte at jeg hadde noe som kunne interessere de i den saken. (En sak som jeg mener aldri ble oppklart, og der KK gjorde en slett jobb, og der opplysningene jeg ville gi kanskje kunne ha påvirket etterforkninga.) Der ble jeg møtt med at de hadde noen på den saken. Dette var i Alta. Jeg tror ikke jeg ville blitt møtt likedan om jeg hadde tilhørt "segmentet" til KK redaksjonen den gangen, eller om det hadde skjedd i Oslo. Historien kunne like gjerne ha vært fra i dag.

La oss slippe hersketeknikkene dine, Herr Braanen. De fleste her på forum er i stand til å identifisere slike når de dukker opp, og du er den som tjener minst på det.

HKH

HKH



This archive was generated by hypermail 2.1.2 : 11-07-02 MET DST