Pressemelding om Øst-Timor fra AKP

Asgeir Bell (a.bell@online.no)
Tue, 7 Sep 1999 16:53:12 +0200

Oslo 7.9.99

PRESSEMELDING

-Stans Indonesias massakre på Øst Timor!
-Iverksett folkeavstemningskravet av 30.august!

-Indonesia står bak og er ansvarlig for myrderiene og terroren vi nå ser på Øst Timor, hevder AKP i en uttalelse fra Arbeidsutvalget i partiet.
AKP krever at det nå legges kraftig press på Indonesia for at de skal stanse ugjerningene og umiddelbart starte tilbaketrekking av både milits, soldater og politistyrker fra Øst Timor.
-Samtidig må de legitime myndighetene på Øst Timor hjelpes til å sette ut i livet folkeavstemningskravet av 30.august, med etablering av en administrasjon for et sjølstendig Øst Timor. Deres bønn om en internasjonal fredstyrke som skal erstatte de indonesiske terrorstyrkene må snarest etterkommes, krever partiet og henviser til at både Malaysia og Thailand allerede har sagt seg villige til dette.
-Indonesia er nå i ferd med å gjennomføre et folkemord tilsvarende det de kynisk gjennomførte etter 1975-invasjonen. De må ikke få anledning til å fullføre det igjen og må straks fratas ansvaret for ro og orden, krever AKP.

-Økonomisk press, som stans i kreditttilførsel, må være en del av tiltakene for å stanse Indonesia. USA og Australia, som er de to statene som har holdt oppe Indonesias 24-årige okkupasjon av Øst Timor, har her et spesielt ansvar. Men også Norge kan bidra med å gå klart ut og kreve internasjonal intervensjon i konflikten og fryse økonomiske støttetiltak.
-Dette dreier seg ikke om innblanding i en borgerkrig, men om å få slutt på en indonesisk okkupasjon som har vart fra 1975, heter det til slutt i uttalelsen, hvor de også oppfordrer om å slutte opp om Samordningsrådet for Øst Timor sin demonstrasjon utenfor den indonesiske ambassaden i Gange Rolvs gt 5, fredag 10.september kl 1600.

For ytterligere kommentarer

Jorun Gulbrandsen, partileder Arnljot Ask, internasjonal sekretær.
Tlf 22571763/90069469 tlf 22989068
-