Kopi av klubblederens pressemelding

Omid Shoja Bazargani (omid@klassekampen.no)
Mon, 13 Oct 1997 21:55:31 +-200

Pressemelding

KLUBBLEDEREN I KLASSEKAMPEN OM REDAKTØRANSETTELSEN:

- AKP UTEN VILJE TIL KOMPROMISS

Redaksjonsklubben i Klassekampen beklager på det sterkeste at styret i Klassekampen, med styreformannens dobbelstemme, har vedtatt å ansette Jon Michelet som ny redaktør.
- Styreflertallet har med dette nok en gang vist at de ikke ønsker å finne løsninger som kan samle og bidra til å bilegge den ødeleggende konflikten som har ridd avisa i en hel måned, uttaler klubbleder Torstein Tranøy.
- Hele prosessen med å finne ny redaktør har vært et skuespill. Den styrenedsatte gruppa som skulle finne en samlende redaktør har vært satt helt på sidelinja og i realiteten ikke vært i funksjon. Etter intervjuene med de mest aktuelle kandidatene har vi ikke hatt et eneste møte. Det er AKPs sentralstyre som har avgjort denne saken, sier Tranøy som selv har vært med i styregruppa.

Tranøy understreker at det er flere årsaker til at klubben ikke ville ha Michelet.
-Michelet lot seg bruke av AKP mens denne konflikten var på sitt mest intense. Det skjedde på en måte som har ført til at klubben ikke har tillit til Michelet. For det andre mener vi ansettelsen av Michelet er et signal om en kurs for avisa som vi ikke kan stå inne for. Dessuten mener vi flere av de andre søkerne er bedre kvalifisert enn Michelet. Det gjelder ikke minst Kjell Gjerseth, som var kandidaten til mindretallet i styret.

Tranøy oppfordrer Jon Michelet til å si nei til jobben som redaktør:
- AKP har i denne saken fullstendig valgt å overkjøre det store flertallet av de ansatte i Klassekampen. Det er noe det groveste med denne konflikten, ikke minst fordi det skjer i en avis som smykker seg med å være sosialistisk. Men jeg kan heller ikke skjønne at Jon Michelet ønsker å begynne som redaktør i en avis hvor nesten ingen vil ha ham. Legg stoltheten til side, Michelet. Det vil tjene både deg og avisas framtid.

For nærmere informasjon:
Klubbleder Torstein Tranøy 22 05 95 31

NB! Redaksjonsklubben i Klassekampen vil avholde en pressekonferanse om saken i morgen, tirsdag, klokka 12.30 i Klassekampens lokaler, Grønlandsleiret 31.