Nei til forbud

From: Sonja Tinnesand (sonjadt@online.no)
Date: Mon Jan 29 2001 - 21:10:33 MET

  • Next message: Per I. Mathisen: "Re: Porto Alegre"

    Fra Svein Arne Tinnesand

    Nok en gang har såkalte nynazister slått til med våpen. I alle år siden den moderne formen for nazisme kom til Norge på 70 tallet har disse miljøene tidvis brukt tildels svært voldelige midler både mot omverdenen og mot sine egne. Nå ønsker politiet utvidede fullmakter i kampen mot disse miljøene og kulturministeren (!) ønsker å lage forbud. Jeg skjønner godt reaksjonen men jeg vil likevel på det sterkeste advare mot å gå inn på den linja.

    Et generelt forbud mot nazisme vil være et større slag mot rettsikkerheten enn mot nazismen. Det er illusoriusk å tro at nazismen bekjempes gjennom forbud men det er klart et problem hvis samfunnet skal vedta lover mot meninger. Det finnes i dag lover mot rasistiske utrykk, mot vold og mot drap. Dette lovverket kan anvendes mot nazistene på samme måte som det kan anvendes mot alle som utrykker intoleranse, tyr til vold eller drap.

    Kampen mot nazismen er ikke først og fremst en kamp mot mer eller mindre lovvløse ungdomsgjenger. Kampen mot nazisme er først og fremst en kamp for toleranse, demokrati og rettsikkerhet. Regjeringens bidrag i denne kampen kan være å styrke rettsvernet for innvandre og flyktninger og bidra til en humanisering av innvandringspolitikken slik at Norge framstår som en nasjon der toleransen settes i første rekke.

    mvh
    Svein Arne Tinnesand



    This archive was generated by hypermail 2b29 : Mon Jan 29 2001 - 21:24:36 MET