SV: Forsøk på å knekke KK-forum - og om regelverk for lista

From: Sonja Tinnesand (sonjadt@online.no)
Date: Sat Jan 06 2001 - 17:18:35 MET


 Trude Koksvik Nilsen skrev bl.a.i et innlegg 4.1.01:
> KK-forum er en liste for sure gamle menn, av sure gamle menn.
og
> Jeg mener at det er uholdbart at en
> gjeng muggne mannfolk som ikke tåler kritikk og som ikke evner å se lenger
> enn til sitt eget tastatur skal få ha hegemoni på en liste som, formelt
> eller uformelt, representerer avisa Klassekampen.
og
> Når jeg sier at lista er en liste for og av gamle, grettne gubber, er
> det fordi den *er* det. Jeg synes bare gode, gamle Klassekampen fortjener en
> bedre representant enn denne lista her.

Heisann! Der var jeg jammen blitt en sur gammel mann. Jaja - det er vel ikke så lett å se verken kjønn eller humør på folk over 20? ;-) Håper virkelig Koksvik Nilsen finner seg en liste for blide, unge damer ett eller annet sted. Interessant at adjektivet "gamle" er positivt når det brukes om avisa KK, forresten, men negativt brukt om deltakere på KK-forum. At Koksvik Nilsen snakker om folk som ikke "evner å se lenger enn til sitt eget tastatur" er ganske utrolig; hvor mange andre plasser får du så mye informasjon med en så stor bredde i forhold til internasjonal politikk og debatt?

Etter å ha lest KK-forum nesten siden det startet (?), og av og til deltatt i debatten, er jeg fremdeles forbauset over den ekstreme selvhøytideligheten noen gir uttrykk for her - alltid på egne vegne, men også nesten alltid med noen andre (damer, unge, revolusjonære, avisens framtid, AKP, ikke-AKP osv osv) som unnskyldning for egne reaksjoner.

Det kan være at jeg er *for* uhøytidelig, men som jeg har skrevet i en debatt om forumet i fjor: for meg kan denne lista sammenlignes med en slags virtuell pub, hvor man stikker innom ofte, hører på andres noen ganger helt uinteressante og noen ganger utrolig interessante uttalelser og fortellinger. Man får tips om artikler, nettsteder, bøker og lignende - som man ellers aldri ville hørt om. Man hører på våsete krangler og gode diskusjoner og kanskje man av og til sier noe selv. En sånn metafor fungerer for meg, for å beskrive hvilken glede / nytte jeg har av KK-forum. Og da synes jeg av og til at det er helt utrolig at noen tenker slik at "Nei, ettersom han der fyren stadig stikker innom her og sier ting jeg ikke liker, så skal jeg *aldri* komme hit mer - og det er *de andre gjestene* og *vertens* feil! Så nå skal jeg si dem et sannhetsord om hvor utrolig *feil* de er før jeg går!" Det er jo strengt tatt bare å la være å snakke med folk man ikke liker. Også på reelle puber er!
 det jo slik. Og også på reelle puber er det av og til noen svært få som lager så mye bråk og ikke lar folk som har sagt de vil være i fred være det, at verten ber dem gå ut og bli ute.

All denne "metaforikk" for å si at jeg støtter Knut Rognes svar på T.A.s 4 spørsmål om KK-forum, at jeg synes forumet er politisk nyttig og interessant (selv om jeg ennå ikke har gjenopptatt abonnement på KK), og at jeg håper det fortsetter.

kameratslig,
Sonja Tinnesand



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Jan 18 2001 - 10:59:44 MET