SV:_folkrätt=3F=3F=3F=3F

Turid Sandberg Jacobsen (tsihle@online.no)
Mon, 26 Apr 1999 10:40:40 +0200

Hei Paul!

Menneskerettighetene slik de er definert er ikke relatert hverken til nasjonal, kulturell, etnisk, religiøs, politisk eller noe annen form for tilhørighet. De er ment å skulle være "universelle", i det at de skal definere et minimum av livskvalitet for ALLE. Ideen om at hvert enkelt individ har noen få (altfor få) fundamentale rettigheter.

Det at de ofte kommer i konflikt med enkelte nasjonale, kulturelle og religiøse retninger, er av underordnet betydning. Mange nasjoner tillater bruk av straffeforfølgelse og / eller bruk av dødsstraff som middel for å undertrykke minoritetsgrupper, på grunnlag av tro, religion, etnisk tilhørighet såvel som kriminelle, og store deler av den vestlige verden lever dessuten fett på å kjøpe billige varer produsert av barn.

De fundamentale menneskerettigheter, kan ikke gå på bekosting av "nasjonal rett til selvbestemmelse". Nasjonal selvbestemmelse vil i mange tilfeller bety vår aksept av barnearbeid, massedrap på minoriteter og dødsstraff - uansett hvor mye vi liker å tro at vi respekterer "nasjonal rett til selvbestemmelse."

Det hjelper lite at en nasjon har "nasjonal selvråderett", når folk sulter ihjel, blir straffeforfulgt for sine meninger og i verste fall forsvinner og myrdes.

Vennlig hilsen
Turid Sandberg Jacobsen

-----Opprinnelig melding-----
Fra: Paul Brosche <paulkil@swipnet.se>
Til: eva-anders <myrdal.runebjer@ebox.tninet.se>
Kopi: klassekampen forum <klassekampen-forum@aksess.no>
Dato: 26. april 1999 10:04
Emne: folkrätt????

>Anna Lind,
>och en annan kvinna
>var på nyheterna imorse, idag 26/4 1999
>och påstod att mänskliga rättigheter
>går före nationell rätt till självbestämmande.
>Vad tycker vi andra?
>Hälsningar,
>Paul
>