Emile Pierre Duhamel

Turid Sandberg Jacobsen (tsihle@online.no)
Sun, 25 Apr 1999 10:06:02 +0200

Hei Alle!

Den 9. juli 1998 ble Emile Pierre Duhamel funnet død på sin celle på Texas Death Row. Han gikk på medisiner mot sukkersyke, og disse gjorde ham overømfintlig for varme. Temperaturene på cellene kan av og til komme opp i 50 grader. Emile Duhamel var mentalt tilbakestående, og på den vedlagte URL vil du finne et intervju gjort med Emile i forbindelse med at han fikk en henrettelsesdato, og derfor fikk oppnevnt to advokater av retten. Disse advokatene gjorde dette intervjuet med Emile for å vise domstolene at han ikke var mentalt kompetent til å kunne henrettes.

I intervjuet nekter han for at dommeravhøret han hadde vært i var for å få satt en "execution-date", men påstår at det var et dommeravhør for "extradition", og at avhøret handlet om hvorvidt han skulle "utleveres" eller "henrettes".

Han snakker også hele tiden om "Staten Huntsville", og han forteller også at han allerede har blitt henrettet en gang, men at han har 5 livstider, så det spiller liten rolle om han blir henrettet en gang til fordi han fremdeles har 4 livstider igjen.

Hvis du har Real Audio, kan du høre intervjuet på følgende URL. Hvis du ikke har, kan du også lese intervjuet her. Du kan også laste ned Real Audio gratis fra denne web-siden.

http://lonestar.texas.net/~acohen/

Grunnen til at jeg sender dette, er at det allerede er ny hete-rekord i Texas nå i april, og fangene har blitt fratatt viftene sine. En trøst allikevel er at de som har penger, kan få kjøpe seg nye i fengselsbutikken til blodpris. Det trenges flere til å skrive klagebrev, og det gjør faktisk en stor forskjell at myndighetene vet at det de gjør blir lagt merke til. Det virket i fjor da fangene også ble nektet tilgang til kaldt vann og ble straffet for å sove rett på betonggulvet for å avkjøle seg.

Vil du klage, så send meg en email utenom lista, og jeg skal sende info om hvor man sender klagebrev.

Vennlig hilsen
Turid Sandberg Jacobsen.