>....Det er ikkje "fakta" det er snakk om.
Nei, åpenbart ikke. Fra den ellers EU-vennlige Dagsavisen (fhv.
Arbeiderbladet), onsdag:
"Befolkningen i EU er om lag 30 ganger så utsatt for infeksjoner og
forgiftninger fra matvarer som nordmenn.....
...En grundig undersøkelse fra Nederland viser at 30% av befolkningen blir
rammet av matbårne forgiftninger og infeksjoner hvert år
....Norske helsemyndigheter regner med at at bare 1% av befolkningen blir
syke av bakterier og virus fra maten.
.....Og i motsetning til i EU-landene er hovedtyngden av nordmenn som blir
syke, smittet i utlandet....."
Spørsmål til Garvik: Hvis dette er riktig, og vi etter hvert opplever en
økning i disse sjukdommene også i Norge, opp mot EU-nivå -- tror du da det
er mulig å komme tilbake til den nåværende gode situasjon, hvis de som mener
det samme som deg, skulle angre seg en gang i framtida og ønsker å
gjeninnføre dagens effektive kontrollordninger? Hvis det er riktig som
fagfolkene sier, at det er ekstremt vanskelig å reversere en uønsket
spredning av bakterier og mikroorganisemer, hva betyr det for ditt
standpunkt? Bør man i det hele tatt foreta seg ting som kan lede til
irreversible endringer til det verre, når de aller fleste fagfolk advarer
mot det?
>........Stilt overfor einvegstenkjinga (la pensée unique) som rår her på
>forumet, og elles på den norske "venstresida", har eg ikkje anna val enn å
>"flåse" litt...
En nyttig innrømmelse.
Trond Andresen