Elektronisk KK osv

From: Anders Ericson (aericson@online.no)
Date: Tue Jan 11 2000 - 11:18:54 MET


I debatten hittil har vi snakka om papir, elektronisk avis, startsted på nettet i ei framtidig blanding. Litt på sida, men dette oppslaget i går i den danske avisa Aktuelt viser at vi kanskje også må ta de progressive radiokanalene (fins det fortsatt noen?) på lasset!? :-)

mvh Anders Ericson

http://www.aktuelt.dk/aktuelt/Webink.acgi?de_dagens-artikel:ID:95181

Her er teksten i oppslaget:

Radio skal redde aviserne
Dagbladene skal gå sammen om at lave en fælles radioavis, mener medieforsker. For økonomiens og den gode journalistiks skyld.

Alle landets 33 dagblade bør gå sammen om at levere radionyheder til en ny radioavis, hvis vi skal have et kvalificeret brud på DR's monopol.
Det mener medieforsker Anker Brink Lund fra journalistuddannelsen på Syddansk Universitet i Odense. Han frygter, at kulturministerens ønske om at bryde DR's monopol på landsdækkende radionyheder ellers vil føre til ubalance i det danske mediemarked.
'Hvis fx TV 2 eller TV3 får retten til at lave radio avis, vil det først og fremmest medvirke til at styrke en enkelt interessent og skævvride mediemarkedet yderligere,' siger Anker Brink Lund, som forudser halve løsninger, der ikke vil give et kvalitativt alternativ til den radioavis, vi kender i dag.
'Jeg tror, det ville blive noget med at læse Ritzau-telegrammer op og klippe fra aviserne, sådan som man ser de store lokalradioer gøre det. De eneste, der har ressourcerne og motivationen til at levere en radioavis af ordentlig kvalitet ,er faktisk dagbladene,' siger Anker Brink Lund. Men det skal ske i samlet flok, på samme måde som med Pressens Radioavis fra før 1965.
'Dagbladene er det første led i den journalistiske fødekæde og vil kunne sikre, at vi bevarer den journalistiske mangfoldighed. Samtidig har dagbladene brug for et økonomisk spark fremad og ind i it-alderen. Det kunne de få ved at bliver bedre til at arbejde sammen og indse, at den største trussel ikke kommer fra andre dagblade, men fra andre medier,' siger han.
I forvejen har både Jyllands-Posten og Det Berlingske Officin hver for sig meddelt Kulturministeriet, at de er interesserede i at lave en ny radioavis.
Berlingskes trumf er, at de kan benytte sig at samarbejdet med de tre Stiftstidender og Jyske Vestkysten til at levere landsdækkende radionyheder, og rygterne siger, at de allerede er begyndt at ansætte folk til en radioredaktion, selvom politikerne ikke engang har taget hul på de afgørende medieforhandlinger endnu.
Århus' amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen har desuden skrevet til kulturministeren og foreslået at en ny radioavis skal have base i Århus.
mikala.roerbech@aktuelt.dk



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Jan 13 2000 - 15:17:55 MET