Noen peiling på PFU?????

From: Nils P. Lie-Gjeseth (nilsplie@online.no)
Date: Fri Nov 26 1999 - 20:19:26 MET


Har noen på forumet særlig kjennskap til hva det er noen vits i å klage inn til pressens faglige utvalg. Jeg trenger ei kvalifisert mening om en lederartikkel i ei lokalavis her. Bakgrunn: Saltdal har mottat 18 kurdiske flyktninger. 1 av dem ble anmeldt for voldtekt på ei 17-årig jente, ikke dømt/fengsla. To andre har oppført seg "klandreverdig", dvs. de har "sett" på jenter på uteplasser osv. dvs. det er sikkert reellt at de oppfører seg noe anderledes enn "gode nordmenn" i forhold til jenter. Men så: lokalavisa bringer til torgs endel tvilsomme artikler, som lar andre snakke for seg. Forsåvidt ille, men lite å gjøre med. Poenget: Lederartikkel sier: under overskrifta "kurdisk offensiv" bl.a. i forbindelse med straffesaken :"en gruppe mannlige kurdere har skapt bestyrtelse i Saltdal. Voldtektsforsøk er det verste eksemplet på den mannlige kurdiske offensiven på Rognan. Politiet fant ikke grunnlag for å pågripe mannen. Juridiske snurrepiperier rundt bevisforspillelse var for p!
olitiet viktigere enn å vise at man tar problemet på alvor." så en masse søl om utrygghet, politiets rolle etc. "Det kan synes som om voldtektsforsøket bare er et tilfeldig eksempel i en hel rekke tilnærmelser og trakkaseringer. Å ta ei jente på puppene som første kontakt er krenkende, og det fins beskyttelse mot slike krenkelser i sstraffeloven. Politiet bør derfor følge spesielt godt med kurderne".... så masse moralsk piss....."Hardt arbeid i vedskogen kunne kanskje være et tiltak som gjorde at disse godt voksne mennene fikk tankene over på andre ting enn å oppnå sex med nærmeste jente"...... osv.

Spørsmål: Uten å komme med egne vurderinger: er det noen som kjenner godt nok til reglene til PFU til å vurdere om dette er grunnlag for å klage avisa inn ? Eller vil vi bare møte veggen ??? Altså, ingen er dømt for noe som helst, hele gruppa stigmatiseres, formodninger/antydninger osv.

Nils P. Lie-Gjeseth
Saltdal RV

_______________________________________________
RV-liste maillist - RV-liste@ulven.ifi.ntnu.no
http://ulven.ifi.ntnu.no/mailman/listinfo/rv-liste



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Jan 13 2000 - 15:17:42 MET