Re: pakistanerne i Norge

From: Magne Haagen Flatval (magne@flatval.net)
Date: Tue Oct 12 1999 - 21:47:09 MET DST


Jeg synes evnen til å kalle en spade for en spade er sterkt undervurdert. At det finnes pakistanske drittsekker i likhet med norske, svenske, amerikanske, osv.. er en kjensgjerning. Dette blir gjerne ikke noe problem før _noen_ fokuserer ensidig på de gode tingene med en kultur. Rasisme er en ting, at enkelte på venstresida er så trangsynte at de bommer på ei låvedør er en annen ting. Hvis flere kunne se på ting objektivt, istedet for å hakke på de som har et nyansert syn ville kansje rasismen i norge vært litt mindre?

Når man kommer til et annet land er det forventet at man gjør det man kan for å bli intergrert inn i samfunnet. Dette vil selvsagt ikke si at nordmenn i saudi-arabia ikke kan følge norske skikker, feire 17. mai, spise brunost osv, men så lenge du er i en fremmed kultur _skal_ du følge de skikkene den kulturen har. Når du får denne kulturens goder, bør du også ofre de skikkene du tar med deg fra moderlandet som kolliderer med ditt nye land.

At fremmedkulturelle i norge støtter seg på et nettverk av familie, venner og andre som sitter i samme situasjon er positivt. De mister ikke identiteten sin, og får hjelp til å klare seg i ett nytt land. Samtidig kan disse nettverkene gå over i ghettoer, der mange følger "gamle" mønstre med hevnaksjoner osv. Det må vi prøve å unngå. Det er kansje ikke så enkelt å klandre denne adferden, med Carl & co's bruk av fremmedkulturelle i stemmesankningen, men hvis ingen forsøker vil hele samfunnet gå inn i en ond sirkel.

Som vanlig kommer jeg ikke med løsninger på dette problemet, det er brekkekkelt for å bruke et populært utrykk å snu en slik trend, men ved mere nyanserte standpunkter vil store deler av venstre og høyresida i norge forhåpentligvis stjele endel stemmer fra sofa-facistene.

Mange har oppdaget dette (uten å gå inn på noe spesifikt parti) men fremdeles henger endel fordommer igjen hos de fleste.

........................
Magne Haagen Flatval
magne@flatval.net
http://www.flatval.net



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Jan 13 2000 - 15:17:23 MET