re: irland og eu - og norge og attac

From: frölic (khf@geo-guide.com)
Date: 31-05-01


kjære klassekampenforumister og andre interesserte!

Det er ingen mening i å forsøke å lese Nei til EU inn i alle formuleringer det er mulig å tolke dette inn i. Vi (de innbyggerne som har radikale prosjekter) som ønsker endringer som tydeligere tar hensyn til mennesker og deres omgivelser har INGENTING å vinne på å lage en nok en arena hvor den trøstesløse og nasjonalistisk orienterte debatten om hvorvidt den norske nasjonalstaten skal delta som fullverdig medlem i EU, eller ikke. Irske ATTAC kan ikke tolkes dithen at de er mot EU i den teksten Bjarke Friborg sendte inn, og kan derfor heller ikke benyttes som noe argument hverken for eller mot en norsk deltagelse i EU.
Vennligst les den siste setningen en gang til:

"If Nice is not ratified by Ireland it can not be
ratified at all - a new treaty will have to be drafted - should this arise
ATTAC can campaign for a Treaty that incorporates the interests and
concerns of citizens across the European Union and not just the
corporations and business interests."

Det de er i mot er med andre ord ikke irsk medlemskap i EU, men snarere for en reformulering av Nice-traktaten slik at den overenstemmer med de synspunktene ATTAC framfører:
 
"ATTAC has based it's campaign on the proposed changes to Article 133 of the Amsterdam
Treaty, Article 2.8 of the Nice Treaty, and it's particular relevance to
the forthcoming GATS negotiations."

Disse kravene forekommer meg å være presist formulerte og fokuserte, slik Attac er kjent for å handle i resten av verden.
Redusering av debatten til et argument mot den norske statens deltagelse i EU er og blir en nærsynt holdning til de problemene vi står overfor og må løse på så kort tid som mulig.
EU kampen i Norge kjempes på mange arenaer, det er et mangfold av muligheter for de som ønsker å kanalisere all sin politiske aktivitet på denne saken. La Attac bli kamporganisasjonen for alle de andre sakene, også enkeltsaker knyttet EU saker. Det siste er etter min oppfatning et viktig poeng. Det er mange saker, ikke én. Det finnes en liste som er lang som et vondt år, vi trenger ikke å krangle om norsk medlemskap i EU.

salaam!

knut håkon frölich



This archive was generated by hypermail 2b29 : 03-08-01 MET DST