Re: Frp foran alle... (i LO, og mest blant menn?)

From: Bjarne Naerum (bjarne@bo.online.no)
Date: Sat Sep 16 2000 - 00:54:49 MET DST


"Skyt halvparten av LO-medlemmene!"

Dette er tittelen på Jon Michelets leder i (lør)dagens KK. Finnes her:
http://www.klassekampen.no/cgi-bin/nyheter.pl/2000/09/1601.html

Den kommenterer gårsdagens partibarometer i Aftenposten som
viser at 40 % av LOs medlemmer sier de vil stemme på Frp. (!!!)

Etter mitt syn bedriver Jon M. her litt vel mye lulling med LO-folket
(tittelen til tross! ;) som her både forsvares og ikke tas særlig på alvor
i samme fei:

"Det er ikke nordlendinger, sørlendinger og LO-medlemmer det er noe gærn't med. Det som fører til masseflukten i retning Frp fra sosialdemokratiets kjernetropper i LO, er den åpenbare mangelen på folkelig innretning i Ap-ledelsens politikk."

Derfor MÅ de hoppe rett i fanget til glisegutten Hagen?

Vel, deretter blir det bedre:

"Ingen greier å hamle opp med Hagen ved hjelp av besvergelser. Det holder heller ikke å nøye seg med å avsløre mangelen på substans og konsekvens i det økonomiske programmet hans. Hvis venstresida – som nå ligger i stabilt sideleie på alle målinger – skal greie å ta igjen noe av det Ap taper må det skapes et slagkraftig alternativ til venstre. Dersom SVere og RVere halser etter Hagen som et kobbel lausbikkjer vil de iallfall ikke få noen bein. Den som skal bite tilbake mot Hagen må ha en egen agenda og aldri la ham få sette dagsorden."

Jepp!
Men det er dessverre lite å se til en slik agenda akkurat nå.

Imidlertid har også Michelet tro på aksjonen "For velferdsstaten",
som jo har solid forankring i LO. Det samme har renteaksjonen.

"Med basis i slike godt organiserte aksjoner bør det være mulig å skape den opinionen som kan rykke den jevne, LO-organiserte arbeidsmann og -kvinne ut av Hagens klamme grep."

La oss alle håpe - og om mulig gjøre en innsats - for det!

---

Til slutt tilbake til målinga som viser at 40 % av LO-medlemmene sier de vil stemme på Carl I. Hagen. Er det noen som har sett om disse tallene også har vært vist fordelt på KJØNN?

Dette kunne gitt ytterligere stoff til de interessante (men ennå ubesvarte) refleksjonene som Kjell S Johansen gjør i et innlegg mandag. Det tok utgangspunkt i følgende svar til Edgren, som skriver:

>>Oppslutningen om Fr.p er, slik jeg ser det, mest et resultat av >>politikerforakt. Mange er lei av å gi sin støtte til politikere som sier >>det samme om og om igjen. Dermed er Fr.p's populisme oppfriskende. Færre >>og færre bryr seg om hva de andre partiene står for. De er ikke like >>"kule" som Fr.p. Kanskje er vi i ferd med å få valgkamper som ligner på de >>i USA: Hvor alle lover en fantastisk framtid, men hvor partiet med mest >>show, pengestøtte og fengende replikker vinner. > >Dette er jo mulig, men går det an å kombinere dette med Trond Andresens >analyse, fra innlegget "en kritisk kommentar", om kvinner og menns forhold >til diskusjon / chatting: > >>Jeg har i årevis interessert meg for det objektivt eksisterende fenomen >>(enten det passer med slik noen ønsker det skal være, eller ikke), at >>kvinner i *gjennomsnitt* er langt mindre interesserte i å diskutere og >>analysere politiske, ideologiske, økonomiske og politiske spørsmål enn menn. >>Jeg har også ved noen høve i dette forum påpekt at dette (dessverre, og >>etter 30 år med radikal kvinneaktivisme i Norge) slår ut hos *radikale* >>kvinner på den måten at de alt for ofte snevrer inn sin samfunnsinteresse >>til (nesten bare) kvinnekamp. > >Sett dette i relasjon til at det er flest menn, spesiellt yngre menn, som >stemmer Fr.P, og at Aksjonen for Velferdsstaten har flest deltakere blant >kvinnedominerte fagforeninger. > >Er menn mer politikerforaktende? Er det sånn at å diskutere politiske >spørsmål, ideologi etc får en til å støtte Fr.P?

Dette er et godt spørsmål. Svarer du, Trond?

Noen der ute som har sett LO-målingen fordelt på KJØNN?

Bjarne Nærum



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Sep 28 2000 - 11:01:28 MET DST