Signal fra Admiral Sensurgal

Jon Michelet (jon.michelet@klassekampen.no)
Wed, 15 Apr 1998 21:00:30 +-200

Signal fra Admiral Sensurgal

Jeg har ikke opptrådt på KK-forum i det siste og hører at jeg er blitt etterlyst.
Ingen boikott fra min side, dette fraværet, men et spørsmål om tid og krefter.
Jeg har ført en lang debatt med Aksel Nærstad i Klassekampens spalter. Det er nå en gang sånn at ingen jævel kan debattere alt med alle over alt. Jeg har delegert det å svare (for eksempel på kritikken av en av våre unge filmanmeldere - en kritikk jeg for øvrig syntes skøyt langt over mål) til medarbeidere på huset.

Så har jeg reist land og strand rundt for å være med på å dra i gang aksjekampanjen. Resultatet til nå er over all forventning. All reisinga var verdt det!

Og så er det sånn at vår lille redaksjon stadig er underbemanna og overbelasta. Likevel har vi nådd alle målsettingene våre. Med ett viktig unntak: Vi har ikke fått det løftet på abonnement som vi ønsket oss.

ER DERE KK-VENNER, KK-FORUMISTER
DA VERVER HVER OG EN AV DERE STRAKS
EN KK-ABONNENT

Men det var dette med sensur. Som ansvarlig redaktør (neida, kjære venner,
AKP har ikke sparka meg ennå, det er gått et halvt år siden jeg tok over, og det fælslege AKP har fakta faen ikke sparka meg ennå, utrolig hva?) - er det min rett og min plikt å legge snøringer (FØRINGER heter det kanskje på nymotens statsnorsk) på debatten i Klassekampen. Jeg har i dag, den 15. april, avvist to debattinnlegg som drøfter AKPs rolle i redaktørkonflikten høsten 1997. Disse innleggene vil ikke bli trykt fordi avisa verken tåler eller trenger en
endeløs spiral av historieskriving om snøen som falt på AKPs landsmøte i fjor.
Klassekampen er jo ikke noe partiorgan for AKP! Den mer eller mindre interne partidebatten får føres i andre organer enn venstresidas dagsavis. (Jeg er blitt mer glad i og fortrolig med begrepet "venstresidas dagsavis" enn jeg var da jeg tok over som redaktør medio oktober -97).

Dette er et varsel om mulige rop her på KK-forum om at jeg liksom driver og sensurerer vekk innlegg som er ubehagelige for AKP eller meg sjøl eller begge parter. Det er ikke tilfelle. Jeg ber forumfolket merke seg at de debattantene som har fått mest spalteplass i avisa hittil i 1998 er de som er mest kritiske til KK, AKP, redaktøren, redaksjonen, aksjekampanjen og hele sulamitten.

Avisa er åpen. Svært åpen. Vid åpen. Men en redaktør som ikke styrer debatten er ingen virkelig redaktør. Vedkommende er en blautfisk, en slimål, en glassmanet eller et liknende maritimt fenomen.

For øvrig er det min mening at Nigeria vinner årets fotball-VM, som vil bli dekket av Klassekampens redaktør, som atter en gang er utsendt sammen med partner Dag Solstad av Oktober for å lage VM-bok.

Jon M.

PS
DEN SOM IKKE VERVER EN ABONNENT ER EN LAUS KANON PÅ ET SLEIPT DEKK! DEN SOM ETTER GJENTATTE ADVARSLER IKKE VERVER EN ABONNENT, MÅ GÅ PLANKEN. DEN SOM IKKE SJØL ER EN ABONNENT VIL BLI KJØLHALT. DEN SOM IKKE ER EN ABONNENT OG SOM IKKE AKTER Å BLI ABONNENT VIL FÅ SMAKE DEN NIHALEDE KATT. DETTE MÅ VÆRE KLART. DS