VS:_TRØ_TIL_FOR_KLASSEKAMPEN!

erik ness (eness@online.no)
Sat, 31 Jan 1998 23:24:47 +0100

-----Opprinnelig melding-----
Fra: erik ness <eness@online.no>
Til: Magnus Marsdal <magnus.marsdal@klassekampen.no>
Dato: 31. januar 1998 18:48
Emne: SV: TRØ TIL FOR KLASSEKAMPEN!

Magnus Marstrand skriver:
>TRØ TIL FOR KLASSEKAMPEN!

>Hallo, kjære KK-Forum!
>I tida frametter vil Klassekampens redaksjon driva eit offensivt arbeid for å utvida og utvikla vårt nettverk av hjelparar.
>

Og så er han konkret for å få svar på hvordan vi kan/vil trå til.

Jeg vil nevne en sak som er viktig, og det er nyheter fra distriktene (les: nyheter som ikke er fra Oslo). Jeg har skjønt det sånn at KK ønsker smånyheter, ikke bare lange greier.

Onsdag formiddag, kl.0940, sendte jeg en kort nyhetsartikkel (sendte den både til sentralbordet og direkte til Magnus) om formannen i Larvik som akkurat hadde sagt opp/fått sparken. Den står i slutten av dette innlegget så kan jo folk på Forumet - og Magnus og redaksjonen - vurdere om det er sånt de vil ha.

Ihvertfall er det sånn:
-Jeg fikk ingen tilbakemelding om at de hadde fått nyheten, og ville bruke den/ikke bruke den.
-Den er ikke brukt.
-Tror det var fredag at en halv side helt tydelig var fylt opp med små NTB-notiser for å fylle sida.
-Nå synes jeg den er uaktuell

Sendte også med et leserinnlegg som er sendt og stått på trykk allerede i lokalvisene i Vestfold. Hvis Magnus ville, sa jeg han kunne sakse fra det hvis han ville lage en mulntlig kommentar til saken, eller bare kaste debattinnlegget hvis han synes det var nok med nyhetsinnlegget. dette innlegget har heller ikke stått på trykk.

Den 11.januar sendte jeg en artikkel med omtale av to bluesplater, inkludert filer med bilder til illustrasjon lasta ned fra nettet til kulturavdelinga.
Akkurat som når det gjelder nyhetsmeldinga, fikk jeg ingen melding tilbake.
For et par dager siden ringte jeg Trond Myklebust og spurte om det var kommet fram. Det hadde det og de hadde tenkt å bruke det.

Poenget mitt med disse to eksemplene mine er IKKE at det jeg skriver behøver å komme på trykk, men at hvis KK fortsetter å ikke ta vare på skribentene som gjrø dette frivillig, så gidder vi ikke mer. Da får henvendelser som den Magnus sendte til KK-forum lett ingen betydning.

Det eneste jeg forlanger -. hvis jeg skal tro på at dere ønsker bidrag - er at det blir opparbeida en norm, en stil (kall det gjerne høflighet) med en enkel tilbakemelding.

Hva skal til for å bryte den stilen som KK har praktisert i 25(?) år på dette området?

Så et konkret forslag til sistesideskribent: Forfatteren Unni Nilsen, Tjølling (utafor Larvik). Sender et innlegg hun hadde i Østlands-Posten idag som var glimrende, radikalt, folkelig og usekterisk og antimperialistisk. Sender det til til Magnus så kan du sende det videre til der det hører hjemme. Vet ikke hvem som har ansavret for baksida (Det hadde kansje vært OK å lagt ut en sånn oversikt over arbeidsdelinga på KK-weben. Nyttig for å finne fram til rette person. Hvem er for eks. ansvarlig for musikk?)

erik

Rådmannfallskjerm i Larvik
Det har lenge vært uro rundt rådmannen i Larvik, Aud Holtskog. I oktober ifjor sa organisasjonsdirektøren opp sin stilling med en begrunnelse knyttet til rådmannens funskjon. Å si at hun i sine åtte år i toppstillingen har fått tillit blant befolkningen, ville være en drøy overdrivelse. Holtskog blir ofte sammenliknet med "jernladyen", Margareth Thatcher.
På tirsdag sluttet hun - på dagen - etter formelt å ha sagt opp sin stilling. Med seg fikk hun lønn til 1.desember og et sluttverderlag på 655.000 kroner. Tilsammen en fallskjerm på en million kroner for å ikke gjøre et slag. Denne avtalen ble vedtatt sist mandag i et ekstraordinært formannsskapsmøte.
Vedtaket som ble fattet i formannskapet og som er avtaleteksten med råpdmannen, lyder: "Ut fra en samlet vurdering og de forventninger henholdsvis Aud Holtskog og Larvik Kommune har til dagens rådmannfunksjon i kommunen, er det enighet om at arbeidsforholdet bør opphøre."
Erik Ness