OM SV og SU - svar til Trond Andresen

Sonja Tinnesand (sonjadt@online.no)
Mon, 27 Apr 1998 20:49:12 +0200

I en kommentar til Stian Haklev sitt innlegg, skreiv Trond:
(sitat)
Er det riktig som Stian sier at det er en utbredt oppfatning innad i SV at "man ikke bør snakke om ideologier utad, for det skremmer vekk velgerne."?
Hva synes SU'ere og SV'ere som leser dette, om det?
(sitat slutt)

(jeg sier ikke noe om de andre spørsmåla fra T.A., det bør vel SU gjøre ettersom spørsmåla tar utgangspunkt i deres evt. framstilling av meninger i en studiesirkel)

Som SVer kan jeg si at jeg har også hørt *noen* SVere framføre meninger som den Trond siterer fra Stians innlegg. Innafor de delene av SV der jeg befinner meg - altså på lokallags- og fylkeslagsnivå i Rogaland for det meste - virker det absolutt ikke som dette er noen utbredt oppfatning. Og det har jeg ingenting i mot å si at jeg glad for :-)
En annen ting er at både jeg sjøl og andre SVere mener det er en viktig del av idelogisk debatt og politisk arbeide å føre diskusjoner om ideologi(er) og politikk på en måte og med et språk som de fleste av de menneskene man ønsker som deltaker i diskusjoner, kan forstå og være med på. (f.eks. la være å bruke så lange setninger ;-))Men det er vel ikke bare SVere som mener det, kan jeg tro. Synes å huske at vi la vekt på det i den tiden jeg var med i RV også....

beste hilsen
Sonja D. Tinnesand