Re: Om stildebatten

From: pursin@online.no
Date: Fri Mar 17 2000 - 16:30:33 MET

  • Next message: Viktor Stein: "Opprop til støtte for reinhaldar Sophia Baidoo"

    Denne debatten om "stilen" er viktig. Den viser ei side ved venstresida som det heller ikke er så bra. Dette avspeiler hvor fordomsfult enkelte betrakter de andre. Det er så enkelt å sett noen i en bås og på liv og død holde vedkommende i denne båsen. Det gjelder alt fra AKP-båsen til akademikker-båsen.

    Jeg er ikke uten fordommer selv, men slipper dem ikke løs i sure oppgulp. Det er kanskje dumt og holde dem for seg sjøl istedet for å lufte dem. Men når fordommene er luftet ut her på forumet bør de som bruker forumet til dette reflekter over sin utblåsning; om den var rettferdig og saklig... og kanskje komme med lien innrømmelse. Folk er ikke håpløse.

    Dette fenomenet er forsåvidt ikke nytt. På Marx tid holdt på samme viset og Marx selv var ikke nådig med sine motstandere. Er dette en av grunnene til at sosialismen ikke er kommet lengere en vi er i dag? I ettertid er det lettere å se hvem som hadde rett ved å bruke de erfaringene ......håper jeg. (se mit innlegg: Det er letter å ta makta enn å innføre sosialisme.)

    Jeg sluttet meg i hovedsak til synspunktene til Kjell S Johansen og Mathias Bismo siste innlegg under emnet "Om stildebatten" og "stil-jesuittene" av Arne Eriksen. Det gir meg et håp om at det ikke er så ille, at det er de ikke er så mange som viser så stor fordomsfullhet.

    Til de andre som ikke tør å hive seg utpå gjentar jeg: "Det er ikke så vanskelig å svømme her på forumet"

    Per Ursin,
    Bodø. (hvor kommer dere andre fra?)

    __________________________________________
    Sent using WebInbox. "Your email gateway."
    Check us out at http://www.webinbox.com



    This archive was generated by hypermail 2b29 : Fri Mar 17 2000 - 13:39:08 MET