Vedtak fra RV om KK

Trond Myklebust (trond@feskar.net)
Mon, 27 Oct 1997 14:47:56 +0100

Landsstyret i RV sine vedtak om Klassekampen

1. RV mener at det var nødvendig med ei endring i redaksjonell linje for å gjøre avisa politisk og journalistisk skarpere, og i stand til å overleve og vokse som ei revolusjonær avis i Norge. RV mener at Klassekampen er Norges viktigste avis, og vil bidra til å styrke avisa, gjennom salg, verving av abonnementer og annet støttearbeid for avisa. Vi vil samarbeide med redaktøren for å gjøre avisa best mulig. LS oppfordrer alle RV-lag til å selge avisa minst en lørdag i måneden.

2. I RV og RVs ledelse er det uenighet om viktige sider ved den prosessen som førte fram til redaktørskiftet i Klassekampen. RVs landsstyremøte ønsker ikke å uttale seg om de ulike parters opptreden i konflikten.

3. RV ønsker at det skal avholdes en ny generalforsamling i Klassekampen, som både tar for seg avisas strategi for framtida og velger et nytt styre med brei tillit. I forkant av generalforsamlinga må det gjennomføres debattmøter og diskusjoner i hele landet og i miljøer som KKs venner etc.

4. RV oppfordrer AKPs ledelse til snarest å legge fram en plan for hvordan en prosess med aksjesalg og gjennomføring av en reellt annen eierstruktur for avisa skal gjennomføres.

5. RV mener at Klassekampen skal styres etter redaktørplakaten. Avisa må være ei partipolitisk uavhengig avis som både er kritisk til makta og den revolusjonære bevegelsen. Den bør drives ut i fra den formålsparagrafen som står i dag, og det er viktig å drøfte hvordan den best kan ivaretas.
Det er nødvendig å bygge allianser mellom de ulike delene av KKs lesergrunnlag.