Sensuren av Internett

From: Bjarne Naerum (bjarne@bo.online.no)
Date: Thu Apr 27 2000 - 14:30:50 MET DST


Klippet fra Aftenposten:
http://www.aftenposten.no/nyheter/nett/d136891.htm

En fersk undersøkelse viser at myndighetene i stadig flere land forsøker å begrense sine innbyggeres adgang til Internett. Dette begrenser pressefriheten betraktelig mener demokrati-forkjempere.

Etter som Internett etterhvert blir mer og mer globalt tilgjengelig advares det nå mot at flere lands myndigheter prøver å kontrollere og begrense bruken av informasjon og nyheter på nettet.

- Eksplosjonen av informasjon på nettet frister myndigheter og regjeringer til å begrense og kontrollere innholdet på nettet, heter det i en fersk rapport utgitt av demokratiorganisasjonen Freedom House i USA.

Putin
Da Vladimir Putin ble utpekt til å fungere som president i Russland sent i fjor, beordret den tidligere KGB-offiseren landets Internett-leverandører til å installere overvåkingsutstyr på sine servere. Dette for å kunne overvåke Internett-trafikken hevder Freedom House.

Organisasjonen peker også på at et økende tilfeller av "Cyber-dissidenter" er blitt fengslet i Kina, og streng begrensning av tilgangen til Internett i flere land i Midtøsten.
--------------------------

Bjarne Nærum



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Aug 03 2000 - 10:25:33 MET DST