_AKP_med_krigserklæring

Orjan Ellingvag (orjane@klassekampen.no)
Wed, 17 Sep 1997 19:55:24 +-200

AKP med krigserklæring

RETT FØR Klassekampen gikk i trykken ble det klart at AKP ønsker å kaste den sittende redaktøren i Klassekampen, Paul Bjerke, på styremøtet torsdag ettermiddag.
- Jeg håpet styreflertallet mente alvor med å utsette striden rundt avisa på styremøtet sist mandag. Jeg hadde håpet at AKP vil legge fram et forslag som begge parter kunne akseptert. Men det forslaget som nå er lagt fram imøtekommer ikke våre krav på noen punkter. Dette er en ren krigserklæring, uttaler leder i redaksjonsklubben i Klassekampen, Torstein Tranøy. Tranøy er også en av de ansattes representanter i styret i Klassekampen.
Det var på et møte i går ettermiddag at styreleder Rolv Rynning Hanssen informerte de ansattes to representanter om at AKP vil kaste Bjerke. Bjerke fikk i går meldingen om mistillit via Dagsrevyen der Jon Michelet ble lansert som ny redaktør.
- Dette bare understreker vår påstand om at AKP har behandlet den sittende redaktøren på en helt uverdig måte i denne konflikten, sier Tranøy, som stiller seg undrende til at Jon Michelet har sagt ja til å ta over som redaktør.
- Jeg synes det er merkelig at Michelet er villig til å ta over i den situasjonen avisa nå befinner seg i. Det ville vært en fordel om han hadde sagt nei, uttaler Torstein Tranøy.
Redaksjonsklubben i Klassekampen skal behandle saken på klubbmøte i morgen torsdag kl.10.00

Janne Kjellberg
Vaktsjef, Klassekampen

Torstein Tranøy,
klubbleder Klassekampen