Stopp ulvedrapene! Hvor er RV og Klassekampen?

From: Stein Erik Jonasson (ejonasso@online.no)
Date: Mon Feb 26 2001 - 22:35:11 MET

  • Next message: Per I. Mathisen: "We Can't Cancel Debt, or We'll Have to Close"

    Statsautoriserte jegere har slaktet 3 av Norges 25 ulver! Miljøorganisasjonene protesterer, Klassekampen dekker ikke saken, og RV er (nesten) taus. Ifølge Steinar Lem, FIVH i KK 23.02.01 har Erling Folkvord "kommet med aggresive utfall mot oss som ikke vil skyte på utrydningstruede dyrearter i Norge". Aslak Sira Myhre skriver i KK at "RV er for ulv, men ikke som konge over sau og mennesker".

    Det finnes ikke ett saklig argument for ulveslakten som pågår. Først og fremst er det symbolpolitikk; en gest overfor forbannete utkantbønder som føler seg sviktet av storsamfunnet. Dernest er det et populistisk spill overfor folks frykt for det ukjente; denne gangen ulven.

    Det dør 1000 - tusen - sauer pr. døgn på beite i Norge i sesongen, i løpet av 10 år er 1 million sauer blitt borte på beite! Til sammenlikning dreper ulven 7-800 sauer årlig. Prof. Harald Kryvi ved zoologisk institutt ved Universitetet i Bergen sier til Bergens Tidende (14.01.01): "Det er ingen grunn til å synes synd på sauer fordi om de drepes av rovdyr. Sauene skal jo drepes likevel når den kommer ned fra fjellbeitene. Vi må tåle at rovdyr dreper andre dyr. Rovdyr dreper raskt og effektivt, sikkert vel så effektivt som når sauer slaktes av mennesker". De millioner som i dag brukes på ulvejakt ville få større verdi for dyrevernet dersom de i stedet ble brukt til vaksinasjon av lam og brannsikring av fjøs!

    For en tid tilbake gikk Sira Myra til felts for gratis bensin til folk i distriktene. Hvis det stemmer at Folkvord har gått til felts for rovdyrfri natur, blir det klart hva som ligger bak oppslaget i dagens KK: "Vi skal ta velgere fra Frp". RV skal konkurrere med Frp på Hagens premisser ved å spille på folks frykt for det ukjente; - og RV har fått sine urbane "bygdetullinger"!

    Stein Erik Jonasson



    This archive was generated by hypermail 2b29 : Mon Feb 26 2001 - 22:36:52 MET