Anti-nazi-interpellasjon fra bystyregruppa

From: Trygve Lie (trygve.lie@radhuset.oslo.kommune.no)
Date: Wed Feb 07 2001 - 14:21:14 MET

  • Next message: Trond Andresen: "Fwd: Klassekampen etterlyser"

    Bystyregruppa til RV har fremma følgende interpellasjon til bystyret
    neste onsdag:

    --
     Oslo RV
     Bystyregruppa
     Rådhuset
     0037 Oslo 1
     
     
    

    Ordfører Per Ditlev-Simonsen Her Oslo 7. februar.

    Jeg melder følgende interpellasjon til bystyrets møte 14. februar 2001:

    HVA KAN OSLO KOMMUNE GJØRE FOR Å FORHINDRE DANNELSE OG VEKST AV NYNAZISTISKE MILJØER I BYEN?

    Knivdrapet på Holmlia den 29. januar har vist med all tydelighet at nazismen og naziorganisasjonene i dagens Oslo er en dødelig trussel mot mørkhudede og andre som blir stemplet som nazistenes "fiende". Det er også grunn til å frykte at drapet på Holmlia er norske nazisters "svennestykke" for å oppnå anerkjennelse fra de sterkere naziorganisasjonene i Sverige og Tyskland.

    En generell, innvandrerfiendtlig politikk har gjennom mange år skapt et samfunnsklima som har gitt ny næring til det som finnes av fordommer mot "de fremmede". De negative signaler som den norske makteliten har sendt ut mot "de fremmede" - det være seg asylsøkere, innvandrere, flyktninger eller "de fremmedkulturelle" - har vært en av nazistenes viktigste inspirasjonskilder.

    I denne situasjonen har Oslo bystyre og Oslo kommune et stort ansvar. Oslo kommune må spille en sentral rolle i det antinazistiske og antirasistiske arbeidet i byen. Kommunen må være seg sitt ansvar bevisst på det forebyggende plan.

    Det er viktig at alle deler av kommunen gir klare signaler om at nazistiske holdninger er uakseptable, og at nazismen ikke har noen plass i samfunnet. Ett bidrag til dette, som koster lite og har en viss symbolsk betydning, er å fastslå at kommunale lokaler og kommunalt utstyr ikke kan lånes ut eller på annen måte stilles til rådighet for nazi-arrangementer. Men det er også nødvendig at positive tiltak for å skape samhold og fremme integrering i det flernasjonale Oslo blir satt høyt på dagsordenen i alle kommunale virksomheter. Slike tiltak finnes i dag både i noen etater og bydeler, men kommunens ledelse har ikke i tilstrekkelig grad satt av ressurser og

    På hvilke områder skal Oslo kommune iverksette nye og endrede tiltak for å forhindre vekst og rekruttering til de nynazistiske miljøene?

    For bystyregruppa,

    Erling Folkvord --

    Følgende pressemelding er sendt ut:

    -- Oslo RV Bystyregruppa Rådhuset 0037 Oslo 1

    Pressemelding fra bystyregruppa til RV Oslo, 7. februar

    Interpellasjon fra RV om antinazistiske tiltak i Oslo

    Erling Folkvord fremmer neste onsdag en interpellasjon i bystyret om hvilke antinazistiske tiltak Oslo kommune vil iverksette i kjølvannet av det brutale drapet på Holmlia.

    - Jeg forventer at bystyret ender opp med å komme med forpliktende, konkrete tiltak som en videreføring av de reaksjonene som har kommet etter nazimordet på Holmlia, sier bystyremedlem Erling Folkvord.

    Folkvord og RV understreker at Oslo kommune har et stort ansvar som må følges opp i den antinazistiske og antirasistiske kampen.

    - Oslo kommune har en plikt ovenfor alle byens innbyggere å gå i spissen for det antirasistiske arbeidet, og være seg sitt ansvar bevisst på det forebyggende plan. Vi i RV forventer at bystyret vil følge opp med konkret handling de uttalelsene mange politikere har gått ut med i etterkant etter dette drapet, og vi ser fram til å få en konkret debatt og vedtak omkring saka, avslutter Folkvord.

    For mer informasjon, Erling Folkvord, telefon 980 01519 / erling.folkvord@c2i.net eller Bystyregruppas kontor, telefon 23 46 19 21 (obs: nytt nummer) / oslo@rv.no --

    Mvh,

    Trygve Lie Gr.sekr. Oslo RVs bystyregruppe

    e-post: trygve.lie@radhuset.oslo.kommune.no eller trygli@online.no

    Bystyregruppa til RV / 6. etasje, vestre tårn Rådhuset, 0037 Oslo Tlf: 23 46 19 21 Faks: 23 46 19 61 E-post: oslo@rv.no URL: http://oslo.rv.no/bystyregruppa



    This archive was generated by hypermail 2b29 : Wed Feb 07 2001 - 14:29:58 MET