Re: Web-abonnement på avisa KK?

Omid Shoja Bazargani (omid@klassekampen.no)
Tue, 15 Jul 1997 15:11:02 +-200

Hei kjaere Trond!

Haaper du har hatt god sommer hittil.
Forslaget ditt om WEB abonnement er et positivt og konstruktivt forslag.
Det er faktisk en av tingene vi har diskutert og driver aa plannlegger i KKs Internettgruppe.

KKs Internettgruppe som er en intern arbeidsgruppe, ble starta for ca. en maaned siden og har som oppgave aa komme med forslag om en starteginotat naar det gjelder vaar tilstedevaerelse paa nettet. Videre skal gruppa kartlegge/ forslaa fremgangsmaaten for aa faa strategien gjennomfort.

Denne gruppa bestaar av nesten alle avdelinger i huset, slik at alle skal ha et ord med i saken. At forumets interne kontakter har ikke informert deg om dette er lite merkverdig spor du meg.
Jeg pleier selv aa folge med i forumet fra tid til annen for aa orientere meg om hva som skjer her i huset.
Hmmmm..... virker som vi har klart aa nedsette et rent internt arbeidsgruppe denne gangen! :)

Som du rett paapeker, hadde vi en kort periode KK paa nettet i form av .pdf fil. Vi ogsaa la merke til at det var positive responser paa dette. Det var gledelig.
Problemet var og er at eksperimentet ble satt i gang uten raadslag med andre. Det fantes ingen planer for dette. Ingen hadde undersokt hva som trengs for aa faa dette til, og ingen rutiner var satt opp til aa garantere at eksperimentet skulle være av en vedvarende art og etterhvert bli en ordinaer tilbud fra KK til sine lesere.
Naar ting ikke skjer planlagt, maa en regne med at det kan bli uholdbare losninger ut av det. Det var det som skjedde i dette tilfelle ogsaa... :(

Faren er der for at du blir overrasket dersom jeg forteller deg at det faktisk eksisterer mer presserende oppgaver her i huset enn akkurat aa legge ut KK i .pdf format paa nettet, men som den gode iraner jeg er, tar jeg sjansen og risikerer den faren.

Det kan hende at for andre som sitter utenfor vinduet og kikker inn fra det lille hullet, kan det se ut som det er grei sak aa ordne saker og ting i huset paa sparken... For oss som maa utføre en proffesjonell jobb og er avhengig av seriose og holdbare losninger for aa sikre husets ve og vel, kan saken være litt annerledes...

Tro meg...! Jeg er mer entusiastisk enn deg til aa faa baade WEB utgaven av KK, en ordentlig FTP server, en brukbar News server, ja til og med en egen chatt kanal paa Dalnet eller Undernett i gang, men realiteten er det at saa lenge vaare basis programmer baade i administrajonen og redaksjonen trenger ordentlig oppgradering for aa fungere slik de skal (og dermed produsere penger) ...
og saa lenge vi skal holde en gammel server (hmmm... la meg fremheve mine godt assimilerte sider ved aa hemmelighetstemple serveren og NOSens alder), saa er det kriminelt aa bruke den ene IT stillingen i avisa for aa produsere WEB utgaven av KK...

Aa bruke frivillige krefter, yep... gjerne det! Men ikke i forbindelse med arbeid som maa betraktes som del av avisas regulaere produksjon. KK har tradisjon paa nettop bruk av frivillige som har staatt og jobba paa for aa holde avisa i livet... Det har vært avgjorende for at avisa eksisterer i dag... men samtidig har det vært et svakhet for avisa aa ikke kunne administrere og utnytte ressursene maksimalt nettop pga deres frivillighet, dette har faktisk paavirket bedriftens interne kultur ...
Har vi frivillige folk som stiller opp gratis, trenger vi ikke aa satse paa proffesjonalitet og da er vi avhengig av individenes velvillighet uansett kvaliteten paa utfort innsats...

Jeg vet ikke hva du mener, men personlig har jeg lite vanskelig med aa fole meg trygg naar min arbeidsplass skal trygges gjennom andres velvillige innsats, hva skjer den dagen naar mange nok av aktive individer er ikke like velvillig lenger mot oss i KK...? Nei takk..!

Aa komme fram med gode forslag og gratis innsats til KK er en progressive oppgave, men aa fortelle KK at enkelte av dets daglige og rutinemessige arbeid skal overlates til ressurser utenfor avisa er verken til gagn for oss eller andre som skulle være opptatt av KKs skjebne.

Yep...! For aa ikke komme helt bort fra saken, ... Internett gruppa skal gjore jobben sin,... det ligger i kortene at vi henter andres mening i vaare vurderinger og analyser... naar vi vet hva vi vil og hvordan vi skal faa det til,... skal vi sette i gang med en losning som skal være baade serios og vedvarende... dette tar tid...men den som venter kan faa seg en positiv overraskelse!

BTW... har du eller kjenner du til noen som har serverkapasitet, si fra til vedkommende at det er en revolusjonaer oppgave aa tilrettelegge betingelseslos tilgang til denne serveren for KKs datafolk!
Hmmmm... selvfolgelig maa en huske aa tildele administrative rettigheter til KKs datafolk paa denne serveren!
Dersom dette skulle oppfattes som alt for frekt, kunne vi i hvertfall tenke oss at vedkommende tar klassekampen paa CD og setter opp saa mange stoff som det er plass paa serveren opp som en slags Internett-arkiv,... La oss si f.eks. alle bakgrunn stoff eller alle ledere eller ... spor heller redaktoren hva han onsker mest! dette er utenom min avdeling!
Denne type frivillig innsats kan jeg gaa med paa (engangsarbeid uten fare for avhengighet) ...
hmmmm... kunne tenke meg t.o.m. aa spandere paa KK CD dersom vedkommende ikke har dem allerede!

* Hhuuh....! En kollega kom aa sa nettop at vi kan bli saksokt av ...!
U C...?! Dette handler om hverdagen i KK *

Ha en fortsatt god sommer og ikke glem oss slitere i KK mens du er i varmere breddegrader! :)

Kameratslig hilsen

Omid Shoja Bazargani
IT ansvarlig
Klassekampen