nyttårssmell

From: B=?ISO-8859-1?B?5Q==rd Sandstad (baarsan@online.no)
Date: Tue Dec 28 1999 - 13:03:07 MET


Hei kk-forum,

jeg oversender en liten epistel jeg har sendt til klassekampen. Den er
kanskje interessant for de som har diskutert Y2K her på listen.

Bård Sandstad

--

De venter på data-dommedag

Mens de fleste av oss gjør den siste planleggingen av nyttårsfesten, er marginale politiske og religiøse grupper opptatt av helt andre aspekter ved tusenårsskiftet. Både i Israel og USA advarer politiet mot ulike dommedagssekter.

Som en forberedelse på årtusenskiftet har politiet i Jerusalem opprettet en egen arbeidsgruppe som overvåker utenlandske dommedagssekter som de frykter vil forstyrre nyttårsfeiringen. Sektmedlemmer fra USA, Canada og Irland er allerde utvist av frykt for voldelige forstyrrelser.

To timers kjøring nord for Jerusalem ligger Megiddo-høyden, hvor viktige arkelogiske utgravinger foregår. Megiddo-høyden er også åstedet for et voldomt slag mellom Guds og djevelens styrker i mange kristne dommedagsforestillinger. Det hebraiske ordet Armageddon - dommedag - betyr bokstavelig "Megiddo-høyden". Prosjekt Megiddo er også FBIs kodenavn for overvåkingen av dommedagssekter før nyttår. En rapport fra FBI, som ble sluppet på et møte for det Internasjonale Forbundet av Politisjefer i november, advarer mot voldelige akopalyptiske grupper.

Akopalyptiske forestillinger er langt mindre utbredt blant almennheten enn det mange ventet når tusenårsskiftet står for døren. Men i ekstreme og voldelige religiøse og ultra-høyre grupper har frykten for et globalt datasammenbrudd pga "Y2K" (år 2000) - problemet gitt dommedagsprofetene vann på møllen.

Y2K=666

I kristen dommedagstenkning er det vanlig å forvente at en rekke forutbestemte begivenheter vil inntreffe i "de siste dager", før Jesus vender tilbake og oppretter et tusenårsrike på jorden. Slike forestillinger er utbredte på den mektige religiøse høyresiden i USA. USAs mest solgte bok på 70-tallet var Hal Lindseys The Last Great Planet Earth, som nå har passert 28 millioner i opplag. Hovedtesen i boken er at de siste tider vil inntreffe i vår levetid. En som ble omvendt til denne typen kristendom i 1970 etter et møte med predikanten George Otis var den senere presidenten Ronald Reagan.

For mange slike akopalyptiske kristne er Y2K-problemet et endetidstegn. Oklahoma-pastoren Noah Hutchings har utgitt en bok med den forklarende tittelen Y2K=666 (666 er som kjent dyrets, Anti-Krists, merke). Andre som forventer finansielt sammenbrudd og en verdensomspennende økonomisk depresjon er forfatterne Tim LaHaye og Jerry Jenkins. De har skrevet en serie romaner om en nær fremtid der Anti-Krist kommer til jorden i form av FNs generalsekretær og de siste tider innledes med voldsomme prøvelser. Romanserien selger i millionopplag. En av de ledende Y2K-paranoikerne på internett, Gary North (www.garynorth.com), er også aktiv i ekstreme religiøse kretser, som leder for den kristne rekonstruksjonist-bevegelsen, som kjemper for et strengt religiøst styresett i USA basert på det gamle testamentet.

En rapport fra den amerikanske gruppen Anti-Defamation League (www.adl.org) om ekstreme akopalyptiske grupper viser hordan disse forestillingene er utbredte i skjæringspunktet mellom den religiøse høyresidens ytterfløy og militante rasistiske grupper. Flere religiøse grupper, fra den i denne sammenheng moderate TV-predikanten Jerry Falwell, til den japanske Aum Shinrikyo-sekten som drepte 12 mennesker i et nervegassangrep i Tokyo i 1995, kombinerer dommedagsprofetier med anti-jødiske utfall.

Dommedag og rasekrig

I likhet med japanske Aum Shinrikyo sprer mange amerikanske høyre-grupper det beryktede antijødiske hatskriftet Zions Vises Protokoller (som nå er gjenutgitt på norsk av den lille nazist-gruppen NNSB). Protokollene viser til den verdensomspennende jødiske sammensvergelsen som bl.a. kontrollerer verdens storfinanser. For en del er Y2K-problemet en del av et bevisst komplott for å innføre det pengeløse samfunnet (et endetidstegn) gjennom et globalt bankkollaps.

Amerikaneren James Wickstrom som i 1991 ble dømt for å ha planlagt å spre 100.000 dollar i falske pengesedler er nå ute av fengsel og propaganderer ivrig for at datakrasj vil føre til et totalt sammenbrudd av det amerikanske samfunnet. Dette vil forberede jødenes endelige maktovertagelse. I North Dakota venter National Socialist White Revolutionary Party (NSWRP) på at Russland vil innlede atomkrig mot USA rett etter et massivt datasammenbrudd, og at landet deretter vil bli invadert av russiske og kinesiske styrker under FN-flagg.

National Association for the Advancement of White People (NAAWP) venter på sin side at datatrøbbel vil utløse den endelige rasekrigen. Gruppen ble opprettet av den innflytelsesrike Klan-lederen David Duke i 1980. Nå forbereder de medlemmene på væpnet rasekrig i USA fordi de venter at et nasjonalt datasammenbrudd vil stoppe utbetalingene av trygd til svarte (og det er som kjent kun det de lever av) som deretter vil streife rundt i USA for å stjele mat og penger fra hvite.

Mens FBIs frykt for at organiserte høyreekstreme grupper forbereder væpnede angrep på sine rasefiender rundt en forventet nasjonal Y2K-krise kan være overdrevet, er det ikke utenkelig at "ensomme ulver" i ytterkant av gruppene kan prøve å fremskynde begivenhetens gang. Spesielt ikke fordi mange i den såkalte "patriotiske bevegelsen", de ulike Militia-gruppene, lenge har propagandert for Louis Beams strategi for "leaderless resistance", dvs. individuell terror fra små og uorganiserte grupper uten en felles kommandostruktur. Militia-bevegelsen ble verdenskjent da noen tilhengere, rundt Timothy McVeigh, sprengte den føderale bygningen i Oklahoma City 19. april 1995 og drepte 169 mennesker.

Kjøp deg fri

De ulike gruppene i Militia-bevegelsen er tett sammenvevd med ulike survivalister, grupper som forbereder seg på å overleve vårt samfunns sammenbrudd gjennom å opprette egne selvforsynte kolonier med store mat- og våpenlagre. I kjent amerikansk stil har det rundt disse miljøene utviklet seg en egen Y2K-industri. Tusenvis av amerikanere har de siste årene deltatt på "forberedelsesstevner" der de kan høre på konspiratoriske foredrag og kjøpe det de selv trenger av våpen og overlevelsesutstyr. De frykter at den føderale regjeringen vil opprette en globalistisk politistat i allianse med FN etter en massiv Y2K-krise, og at hver og en må forberede seg så godt som mulig.

I Sacramento kunne f.eks. publikum nylig høre Gerald McLamb fra Police Against the New World Order tale om "Y2K-krisen og venstreorientert revolusjon i Amerika" for kun 5$ for deretter å besøke hans salgsstand for overlevelsesprodukter. En annen aktiv gruppe er NORFED fra Indiana som faktisk har lansert sin egen sølv-baserte valuta som garantert vil være gyldig etter at bankvesenet faller sammen rundt nyttår. Tar du kontakt med den tidligere elitesoldaten James "Bo" Gritz kan du både delta i hans overlevelseskurs og kjøpe jordstykker i hans "Almost Heaven"-område der du i trygge landlige omgivelser kan se storbyene rase sammen når vår databaserte sivilisasjon møter sin endelikt. Har du penger er det altså mulig å overleve selv verdens undergang.



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Jan 13 2000 - 15:17:49 MET