Dagbladet idag Paul William Scott

From: Turid Sandberg Jacobsen (tsihle@online.no)
Date: Sat Nov 06 1999 - 22:28:19 MET


Dagbladet har idag en 7-siders på Paul William Scott på Florida death row.

Det var en rimelig god artikkel som til en forandring hadde klart å få med det viktigste som er å nevne i forbindelse med Paul William Scott's sak.

Dagbladet hadde etter å ha møtt Paul på Florida death row gjort et telefonintervju med aktor i saken mot Scott, som uttaler følgende til Dagbladet idag. (Der utysket forøvrig også hevder at det er latterlig å påstå at Scott er mentalt tilbakestående)

- Tvert imot fant man under rettssaken at han var svært intelligent og en ressurssterk ledertype. Det er alltid, i absolutt alle rettssaker som involverer dødsstrraff, en eller annen ekspert som sier at den tiltalte er tilbakestående, enten fordi de blir betalt for å si det, eller fordi de er idelaister, sier Selvig.

Her må jeg komme med noen personlige observasjoner da jeg kjenner Paul Scott og har kjent ham en stund både gjennom personlig møte med ham og noe brevveksling siden mai i fjor.

Da jeg møtte Scott i mai ifjor i forbindelse med at jeg skulle besøke en fange jeg forsøker å hjelpe, måtte jeg bruke endel tid på å forklare Paul at jeg ikke er hans kusine. Paul var overbevist om at jeg var hans norske kusine som skulle komme å besøke ham selv om vi ikke forut for mitt første besøk i Florida tidligere hadde hatt noen som helst kontakt med hverandre.

Som kommentar til hvilken ressurssterk leder-type Paul Scott er, kan jeg fortelle at Paul forsøkte å gi meg signaler hele den dagen om at han ønsket å snakke mer med meg, men ALDRI så noen andre enn meg skulle se det.

Som meg, var han livredd for eventuelle "represalier" fra andre dersom han tok seg "friheter" ved å komme opp til meg og snakke. Vi fikk ikke snakket mer den dagen, og de andre dagene jeg var der, (5 dager til) kom ikke Paul ned for besøk, fordi han ikke hadde noen andre besøkende til å kalle ham ned fra cella).

Pauls liv er konstant i fare, ikke bare fordi han står i fare for å bli henrettet om ikke lenge, men også fordi han blant de andre fangene er en som er lett å utnytte på grunn av at hans karakter er unnvikende, innadvendt og siden han har en IQ som er målt til 69, (ikke det at jeg har særlig tro på IQ-testing, men jeg kan bevitne hans mangel på mentale ressurser ved selvsyn.), er det ikke særlig vanskelig å utnytte Paul Scott.

Det er umulig å følge tråden i brevene hans. Han har vanskelig for å gjøre seg forstått. Han er under pisken av andre fanger såvel som av vaktene i Union Correctional Institution.

Når jeg leser sånt som aktor Selvig's påstander, skjønner jeg at dette her er en sak som må følges nøye opp. Og selv om det ikke er bra å vise at man er rødglødende forbanna, eller har følelser i det hele tatt i dette forumet, dekker det ikke engang OVERFLADISK mine følelser når jeg leste hva Selvig fikk lov til å komme ut med i Dagbladet idag.

Dette her var et engangsoppslag i Dagbladet.

Paul kommer til å sitte på Florida death row imorgen og dagen etter der og dagen etter der igjen også. Til den dagen det kommer et par offiserer til cella hans for å hente ham. Det har skjedd fire ganger før, men han har alltid fått en stay like opptil.

Hvis det er noen journalister her som kunne tenke seg å følge opp, gi beskjed og jeg skal formidle deg videre til rett person.

Dessverre er ikke dette tilfellet enestående, og jeg skulle ønske det gikk an å få mer engasjement for disse sakene her i Norge også. Verden består ikke bare av vidløftige marxistiske teorier.

For noen må leve i virkeligheten HER og NÅ!!

Turid



This archive was generated by hypermail 2b29 : Thu Jan 13 2000 - 15:17:33 MET